- Må spise 10 000 kalorier om dagen

Ikke alltid en drøm å kunne spise så mye man vil.

MÅ OFRE MYE: Den norske roeren Olaf Tufte har forsøkt å kombinere rollene som bonde, ektemann og småbarnsfar med jobben som toppidrettsutøver. Det har vært krevende, og ikke alltid gått så bra - til VM i 2009 «klappet han sammen». Foto: Stella  Pictures
MÅ OFRE MYE: Den norske roeren Olaf Tufte har forsøkt å kombinere rollene som bonde, ektemann og småbarnsfar med jobben som toppidrettsutøver. Det har vært krevende, og ikke alltid gått så bra - til VM i 2009 «klappet han sammen». Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den norske roeren og OL-vinneren Olaf Tufte (35) håper å kvalifisere seg til London-OL neste år i høstens VM, etter to tunge verdensmesterskap på rad.

Rosporten begynte riktignok som en «snobbesport» der arbeiderklassen var ekskludert, men i dag krever idretten ekstremt mye av sine proffeste utøvere. Dette kan Tufte selv skrive under på.

- Toppidrett er ikke helsebringende. Jeg hadde neppe hatt astma og to operasjoner i kneet og forhåpentligvis ikke prolaps. Det er et resultat av mye trening, sier 35-åringen til VG, samtidig som han understreker at man driver med skadelig toppidrett frivillig.

I likhet med skader, hører også et ekstremt kosthold med i karrieren til en toppidrettsutøver. Og til tross for at scenarioet «spise så mye man vil» kan høres ut som en drøm for desperate sommerslankere, føler ikke Tufte den samme begeistringen. For ham handler spisingen om å få i seg nok næring og å ikke tape vekt - selv om det betyr å spise til han blir kvalm, og deretter spise litt til.

- Jeg pleier å si at jeg spiser en gang om dagen, fra klokken seks om morgenen til ti om kvelden. Frokost med brød og havregrøt, tidlig lunsj, mellommåltid, og så banker jeg på med kjøtt og grønnsaker og poteter til middag. Så ett eller to kveldsmåltider, før en bolle korn som sikringskost. Det kan bli opp mot 10 000 kalorier om dagen, forteller Tufte til VG.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg kommer ikke til å gifte meg   

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer