Statsforvalteren i Oslo og Viken slår fast at Helene Olafsen (32) og Jørgen Nilsen (32) må rive båthus og brygge etter strandsone-bråket.
Det melder VG. Stjerneparet kan likevel beholde andre bygninger hvis de sender inn nye byggesøknader.
I 2019 kjøpte hun drømmeboligen på Malmøya i Oslo sammen med forloveden Jørgen Nilsen, og i ettertid har paret vist frem hjemmet ved flere anledninger - spesielt i sosiale medier.
Boligen hadde en prisantydning på 15,9 millioner kroner, og ligger på ett plan på snaut 150 kvadratmeter. Eiendommen har en 15 meter lang privat strandlinje, med brygge, lysthus og badehus.

Byggebråk for kjendisparet: - Spesielt
Ulovlig
Senere meldte imidlertid Nordstrands Blad at deler av eiendommen kunne skape problemer for tv-paret, og at det i et brev fra Plan- og bygningsetaten (PBE) kom frem at de hadde registrert et ulovlig forhold på eiendommen deres.
Ifølge Nordstrands Blad var to brygger, to mindre bygninger i strandsonen, to terrasser/plattinger i tilknytning til bygningene, betongkonstruksjon på grensen til naboeiendommen, levegg i tilknytning til brygge, tett gjerde mot naboeiendommen og gjerde med port som deler eiendommen i to og konstruksjon benyttet til lagring tiltak som er ulovlige på eiendommen.
Gjennom sine advokater påklaget både Olafsen, Nilsen og naboen kommunens vedtak om retting og tvangsmulkt, men Plan- og bygningsetaten i Oslo tok ikke klagene til følge, skriver VG.
Statsforvalteren i Oslo og Viken har nå behandlet saken, og kommet frem til at flere av tiltakene på eiendommen var ulovlige. Samtidig har de konkludert med at noe av vedtaket endres:

Kryptisk om ny jobb
«Påleggets rekkevidde for terrassene/plattinger begrenses til en tilbakeføring til plattingen fra 80-tallet. For øvrig stadfestes vedtaket», heter det i vedtaket fra Statsforvalteren.
- De har jo kjøpt et hus med disse tiltakene og hadde håpet å få beholde det, men er tross alt glade for det de får beholde. De vil ta kontakt med Plan- og byggningsetaten og be om en forhåndskonferanse for å se hva de kan gjøre med tiltakene de er gitt anledning til å søke om, sier parets advokat, Ingeborg Sæveraas, i advokatfirmaet Lønnum DA, til Se og Hør.

Nåværende eiere er ansvarlige
Videre i vedtaket står det at Statsforvalteren har forståelse for at det kan oppleves belastende å bli pålagt fjerning av tiltak som er satt opp langt tilbake i tid.
«I denne saken har eierne av seksjon 1 (Olafsen og Nilsen, journ.anm.) nylig blitt eiere, og trodd at de tiltakene som er på eiendommen er lovlig oppført. Klagers advokat viser til at: «. det vil virke urimelig å pålegge noen å fjerne tiltak etter mange år, der eiendommen også har skriftet eier mange ganger, for tiltak som det i beste fall er knyttet stor usikkerhet til om var søknadspliktige på oppføringstidspunktet».
På tross av argumentene fra klagers advokat, heter det blant annet følgende i vedtaket:
«Ulovlige forhold etter plan- og bygningsloven foreldes ikke, og det er alltid nåværende eier/eiere som er ansvarlig for at tiltak er oppført i tråd med bygningslovgivningen. Rettspraksis viser også at heller ikke eierskifte og det forhold at ny eier har vært i god tro med hensyn til lovligheten nødvendigvis fører til ugyldighet jf. LA-1997-411».
LES OGSÅ: Derfor takket hun nei til «Senkveld»