Helene Olafsen og Jørgen Nilsen:

Må rive båthus og brygge

Statsforvalteren i Oslo og Viken har nå behandlet saken, og kommet frem til at flere av tiltakene på eiendommen var ulovlige.

MÅ RIVES: Helene Olafsen og Jørgen Nilsens båthus og brygge må rives. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
MÅ RIVES: Helene Olafsen og Jørgen Nilsens båthus og brygge må rives. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statsforvalteren i Oslo og Viken slår fast at Helene Olafsen (32) og Jørgen Nilsen (32) må rive båthus og brygge etter strandsone-bråket.

Det melder VG. Stjerneparet kan likevel beholde andre bygninger hvis de sender inn nye byggesøknader.

I 2019 kjøpte hun drømmeboligen på Malmøya i Oslo sammen med forloveden Jørgen Nilsen, og i ettertid har paret vist frem hjemmet ved flere anledninger - spesielt i sosiale medier.

Boligen hadde en prisantydning på 15,9 millioner kroner, og ligger på ett plan på snaut 150 kvadratmeter. Eiendommen har en 15 meter lang privat strandlinje, med brygge, lysthus og badehus.

Ulovlig

Senere meldte imidlertid Nordstrands Blad at deler av eiendommen kunne skape problemer for tv-paret, og at det i et brev fra Plan- og bygningsetaten (PBE) kom frem at de hadde registrert et ulovlig forhold på eiendommen deres.

Ifølge Nordstrands Blad var to brygger, to mindre bygninger i strandsonen, to terrasser/plattinger i tilknytning til bygningene, betongkonstruksjon på grensen til naboeiendommen, levegg i tilknytning til brygge, tett gjerde mot naboeiendommen og gjerde med port som deler eiendommen i to og konstruksjon benyttet til lagring tiltak som er ulovlige på eiendommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.