Dr. Dre:

Må punge ut til ekskona etter bitter strid

Den elleville skilsmissen vil ingen ende ta for Dr. Dre.

DÅRLIG STEMNING: Ekteparet har vært gift i over 20 år, men det hindrer dem ikke i å krangle over skilsmisseoppgjøret. Her med datteren Truly. Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / NTB
DÅRLIG STEMNING: Ekteparet har vært gift i over 20 år, men det hindrer dem ikke i å krangle over skilsmisseoppgjøret. Her med datteren Truly. Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært et tøft år for rapperen André Romelle Young (56), bedre kjent som Dr. Dre. I fjor sommer ble det kjent at han skulle skilles fra kona Nicole Young (51), etter å ha vært gift siden 1996.

Selv etter over to tiår om ektefeller, tok det ikke lang tid før skilsmissen utviklet seg til en bitter strid. Konflikten bunner i om hvorvidt ektepakten de inngikk i sin tid, er gyldig eller ei.

The Blast fikk på sensommeren tilgang på en rekke rettsdokumenter om skilsmissen, der rapperens kone hevder at hun signerte en ektepakt, men at Dr. Dre skal ha revet den i stykker noen år inn i ekteskapet - som en romantisk gest.

Den berømte rapperen ville på sin side følge ektepakten, og mente at alle virksomhetene hans, samt store deler av formuen på én milliard dollar, tilhørte ham, ifølge rettsdokumentene.

REALITYSKANDALE: Ekteparet Milojko «Mikan» Bozic og Milijana Bozic var gift. Kort tid senere skal mannen ha ønsket skilsmisse, etter at kona var utro mot ham på direktesendt tv - med en 60-åring. Reporter: Ørjan Ryland Vis mer

Får gigantsum

Nå er den 56 år gamle musikkmogulen pålagt å betale sin tidligere kone 293 306 dollar i måneden fra og med 1. august, noe som tilsvarer godt over 2,5 millioner norske kroner.

Det fremkommer i rettsdokumenter innhentet av Page Six.

Med denne enorme utbetalingen er det enda godt rapperen har en ganske fet lommebok. Han må nemlig fortsette å overføre denne summen helt til 51-åringen gifter seg på nytt, eller går inn i et samboerskap med en med samme nasjonalitet.

En kilde har imidlertid uttalt til nettstedet at ektefellestøtten samsvarer med den han allerede har betalt det siste året, og summen er kun en brødel av det ekskona opprinnelig ba om høsten 2020.

BIANCA INGROSSO: Når du er så stor influenser som Bianca Ingrosso, oppstår det mange rykter. Det siste er at hun har ligget med rapperen Asap Rocky. Nå svarer hun på ryktene. Vis mer

Krevde mer

I september 2002 fikk TMZ tilgang på rettsdokumenter der det kom frem hva Young krevde fra eksmannen.

Ifølge dokumentene ville hun ha over 1 936 399 amerikanske dollar fra artisten i måneden, som tilsvarer drøye 17,1 millioner norske kroner.

Beløpet skulle fungere som et midlertidig ektefellebidrag, som vil si at artisten skulle utbetale beløpet så lenge de to fortsatt var gift, frem til skilsmissen ble et faktum..

Utover dette krevde hun et beløp på fem millioner amerikanske dollar som skulle gå til å betale advokatene sine. Dette tilsvarer 44,4 millioner norske kroner.

BRUDD: Realityprofil Aurora Gude snakker ut om bruddet med samboeren Haakon Johan Lønner. Reporter: Jonas Hammer. Video: Rød Løper Vis mer

I løpet av sine 24 år som ektefeller fikk de barna Truly (20) og Truice (24) sammen. Dr. Dre har for øvrig også fire barn fra tidligere forhold.

Uansett hvilken sum rapperen ender opp med å måtte utbetale til ekskona, ser det i alle fall ut til at Nicole Young kan leve veldig godt med den «månedslønnen» hun får.

I alle fall frem til hun eventuelt gifter seg på nytt.

LES OGSÅ: - Ikke snakket siden skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer