KOM TIL ENIGHET: Supermodell Kendall Jenner har godtatt å punge ut rundt 900 000 norske kroner i søksmålet over et Instagram-innlegg der hun promoterte for den skandaleombruste Fyre Festival. Foto: NTB Scanpix
KOM TIL ENIGHET: Supermodell Kendall Jenner har godtatt å punge ut rundt 900 000 norske kroner i søksmålet over et Instagram-innlegg der hun promoterte for den skandaleombruste Fyre Festival. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kendall Jenner:

Må punge ut etter skandalefestivalen

Det ene Instagram-innlegget hvor Kendall Jenner promoterte for Fyre Festival i 2017, skulle vise seg å skape hodebry for supermodellen.

Publisert

Supermodell Kendall Jenner (24) har godtatt å punge ut 90 000 amerikanske dollar, som tilsvarer 900 000 norske kroner, i søksmålet over et Instagram-innlegg hvor hun promoterte for den skandaleombruste Fyre Festival.

Det melder The Wall Street Journal.

Jenners Instagram-innlegg har i etterkant blitt slettet, men ble gjenstand for et søksmål i fjor, anlagt av konkursforvalter Gregory Messer som prøver å gjenvinne de tapte pengene fra kreditorene for Fyre Festival.

Artister som Migos, Pusha T, Blink-182 og Lil Yachty var opprinnelig booket for å opptre på festivalen, men opptredenene ble aldri noe av. Disse artistene ble også saksøkt for å gjenvinne pengene betalt av festivalarrangøren Billy McFarland (28).

Vilkårene for forliket ble beskrevet i papirer som ble sendt inn tirsdag til den amerikanske konkursdomstolen på Manhattan, ifølge The Wall Street Journal.

VANSKELIG: Kim Kardashian er kjent for å sjokkere med sine antrekk, og under Paris Fashion Week var det intet unntak. Video: Youtube/Rød Løper Vis mer

Ble betalt store summer

Jenner som har over 129 millioner følgere på Instagram skal ha blitt betalt over 250 000 amerikanske dollar for Instagram-innlegget som promoterte festivalen. Noen dager seinere skal hun ha blitt betalt ytterligere 25 000 dollar, ifølge The Wall Street Journal.

Mye har vært skrevet om skandaløse Fyre Festival - luksusfestivalen som ble forsøkt arrangert i 2017. Billetter ble solgt, artister ble booket og arrangementet ble heftig promotert i sosiale medier før den skulle gå av stabelen.

LØFTET: Slik forsøkte Fyre Media og Billy McFarland å selge Fyre Festival til reiselystne, rike amerikanere. Supermodell Bella Hadid (forgrunnen til høyre) var blant andre med i kampanjen. Foto: Fyre Festival
LØFTET: Slik forsøkte Fyre Media og Billy McFarland å selge Fyre Festival til reiselystne, rike amerikanere. Supermodell Bella Hadid (forgrunnen til høyre) var blant andre med i kampanjen. Foto: Fyre Festival Vis mer

Problemet var bare at den tropiske drømmen på Bahamas publikum ble forespeilet viste seg å likne mer på en flyktningleir eller noe fra «Hunger Games».

SANNHETEN: Dette synet møtte de over 400 gjestene i 2017. Luksusboligene, gourmetmaten, transporten og alt annet som ble lovet, var ikke å oppdrive på Bahamas-øya. Foto: NTB scanpix
SANNHETEN: Dette synet møtte de over 400 gjestene i 2017. Luksusboligene, gourmetmaten, transporten og alt annet som ble lovet, var ikke å oppdrive på Bahamas-øya. Foto: NTB scanpix Vis mer

Både Netflix og Hulu har i etterkant sluppet respektive dokumentarer om festivalen, og blesten la også press på det juridiske som hadde foregått i kjølvannet av fiaskoen.

The Guardian meldte i februar i fjor at det i verste fall kunne få konsekvenser for flere av verdens største supermodeller, som for noen år siden altså ble betalt store summer for å promotere Fyre.

I august i fjor ble det kjent at en rekke rettslige krav var rettet mot folk på festivalens lønningsliste. Fellesnevneren for kravene var at de fikk betalt for tjenester som bobestyrer mente ikke er levert i tilstrekkelig grad, meldte Variety den gang.

Flere av dem som fikk stikke hendene ned i lønningsposen var tilfeldigvis også verdens største kjendiser og artister, blant annet supermodellene Emily Ratajkowski, og som tidligere nevnt Kendall Jenner.

REAGERER: Kim Kardashian prøver å jobbe hjemmefra, men det er ikke så enkelt når datteren North West også er til stede. Vis mer

Ifølge Variety, som siterte dokumenter fra søksmålene, krevde konkursboet Jenner for rundt 2,5 millioner kroner, som hun fikk betalt for en Instagram-post om festivalen.

Slik ble det altså ikke, og Jenner slipper unna med punge ut godt over halvparten av den krevde summen.

Fikk seks års fengsel

Den mye omtalte festivalen ble arrangert på en øy ved Bahamas over to helger. Arrangøren lokket med stjerneartister, turkist vann, luksuriøse boforhold og supermodeller - og billettene kostet opp mot en million kroner, og mer for enkelte festivalpakker.

Sommeren 2017 ble arrangør Billy McFarland arrestert, siktet for bedrageri. Han var imidlertid raskt ute på gata igjen, etter å ha betalt kausjon. I 2018 falt imidlertid dommen mot «seriebedrageren» - som dommeren døpte ham.

COMEBACK: Vi får et trivelig gjensyn med Kardashian-klanens eneste bror, Rob, i den siste episoden av «Keeping up with the Kardashians». Video: Rød Løper/TV 2 Sumo. Vis mer

Han ble «bare» dømt til seks år i fengsel. Hans advokat forsøkte å argumentere med at hans klient var psykisk syk, og led av vrangforestillinger om at han var mer talentfull enn han egentlig var, ifølge AP.

Han kunne ha risikert 15 år bak lås og slå. For etter at Billy McFarland ble siktet og slapp ut av fengsel sommeren 2017, gikk han i gang med en ny svindel

DØMT: Billy McFarland, her på vei ut av retten i 2017, ble siktet for bedrageri og varetektsfengslet. Han betalte imidlertid kausjon, og var en fri mann igjen. I perioden fram mot rettssaken høsten 2018 svindlet han nye mennesker. Hans tidligere advokat Sabrina Shroff går bak ham her. Foto: NTB scanpix
DØMT: Billy McFarland, her på vei ut av retten i 2017, ble siktet for bedrageri og varetektsfengslet. Han betalte imidlertid kausjon, og var en fri mann igjen. I perioden fram mot rettssaken høsten 2018 svindlet han nye mennesker. Hans tidligere advokat Sabrina Shroff går bak ham her. Foto: NTB scanpix Vis mer

McFarland lurte en billettleverandør til å forhåndskjøpe billetter til framtidige festivaler for 16 millioner kroner. Han forsøkte blant annet, gjennom en forretningspartner, å selge unna billetter til Grammy-utdelingen og Met-gallaen. Dette er arrangementer for spesielt inviterte, og billetter kan derfor ikke kjøpes.

Han erkjente svindelen, sa i retten i 2018 at han hadde grovt undervurdert ressursene som krevdes for å arrangere luksusfestivalen, og forsøkte å prate seg bort fra mye av alvoret.

LES OGSÅ: Kobles til ny mann etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer