Fredrik Skavlan:

Må punge ut etter nederlag i retten

Fredrik Skavlan må betale en halv million etter å ha blitt saksøkt av tømrermester.

NEDERLAG: Fredrik Skavlan må betale kjempesum etter boligstrid. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
NEDERLAG: Fredrik Skavlan må betale kjempesum etter boligstrid. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember møtte talkshow-vert Fredrik Skavlan (54) i Oslo tingrett, for å gjøre opp i en feide med tømreremester Kjetil Eriksen. De to hadde ikke klart å komme til enighet utenfor rettssalen, og brukte derfor tre dager på å tale sin sak ved hjelp av flere vitner.

Tvisten dreide seg om vinduene i Skavlans villa på Frogner, som Eriksen skulle restaurere. Førstnevnte mente arbeidet var dårlig utført, og hadde derfor ikke betalt Eriksen for hele jobben.

Eriksen ba derfor i sitt søksmål om at Skavlan skulle betale 550 000 kroner, mens Skavlan i sitt motsøksmål krevde kontrakten deres hevet. Skavlan ønsket også å få betalt 341 000 kroner av motparten - beløpet han allerede har betalt for arbeidet, pluss beløpet han betalte for å fullføre arbeidet gjennom en annen leverandør.

SKAVLAN: Fredrik Skavlan settes ut når vi stiller spørsmål om det omdiskuterte intervjuet han hadde med Märtha Louise og Durek Verrett tidligere i år. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/TV 2/Rød Løper Vis mer

Må punge ut

Torsdag kom dommen som var i favør for Eriksen. I rettens avgjørelse står det at Skavlan må betale 540 850 kroner for arbeidet. Han dømmes også til å betale saksomkostninger på 293 974 kroner i saksomkostninger.

- Det viktigste for ham var imidlertid å få rettens uttrykkelige medhold i at Tømmermester Kjetil Eriksen AS hadde levert slett arbeide. At Eriksen så ifølge retten ikke fikk nok tid til å rette opp skadene, tar vi selvsagt til etterretning, sier Skavlans forsvarer Ole Johan Prytz til Se og Hør.

Han opplyser om at Fredrik Skavlan er ikke tilgjengelig for en kommentar.

Han viser til at det i rettens konklusjon framgår at det er forhold som tilsier at Skavlan burde blitt fritatt erstatningskravet, men at disse ikke er tungtveiende nok til å være gjeldende.

- Vi er veldig glade for at vi har fått medhold, vi synes egentlig at det var veldig unødvendig å måtte havne i retten. Vi er egentlig bare glade for at vi har fått bekreftet at det vi har hevdet hele veien er retten enig i, sier Eriksen til Se og Hør, og legger til:

- Noen ganger må vi be om hjelp til å finne ut av hva som er rett og galt når man ikke klarer å bli enige, og sånn var det denne gangen. Jeg synes det var synd at Skavlan med sin advokat ikke gikk grundigere inn i problemstillingen, da kunne dette vært unngått.

KJENDISTUNGT: Fredrik Skavlan, Stian Blipp, Helene Olafsen og Magnus Carlsen er blant noen av stjernene som blir å se i «Klovn»-stjernen, Christian Caspersens, nye serie «Unnskyld», Norge. Her er første smakebit på serien! Video: TV3 Vis mer

Boligen det gjelder ble kjøpt av Skavlan og samboeren Maria Bonnevie (46) sommeren 2018. Det er halvparten av en tomannsbolig på Oslos vestkant fra 1928 – til 21,6 millioner kroner.

TV 2 har tidligere skrevet at hele oppussingen hadde en prislapp på mellom åtte og 12 millioner kroner.

Huset er delvis verneverdig, og det måtte gjøres store endringer der.

LES OGSÅ: Tar over for Skavlan

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer