Amber Heard:

Må punge ut: - Et problem

Amber Heards advokat bekrefter at hun ikke har mulighet til å betale erstatning til Johnny Depp.

MILLIONSUM: Amber Heard må betale millionsum i erstatning til eksmannen Johnny Depp. Foto: Evelyn Hockstein/AP/NTB
MILLIONSUM: Amber Heard må betale millionsum i erstatning til eksmannen Johnny Depp. Foto: Evelyn Hockstein/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rettssaken mellom det tidligere ekteparet Johnny Depp (58) og Amber Heard (36) har ikke gått hus forbi, og flere millioner har fulgt med på saken med argusøyne.

Onsdag ble dommen klar. Depp fikk medhold i samtlige punkter i søksmålet mot Heard og hun ble dømt til å betale over 10,35 millioner dollar i erstatning, etter at de to saksøkte hverandre for ærekrenkelser. Depp er dømt til å betale henne to millioner dollar i erstatning av samme grunn.

Som følge av dommen mener juridiske eksperter at dette kan utgjøre en økonomisk risiko for 36-åringen.

Så, hva skjer hvis Heard ikke kan betale Depp?

AVGJORT: Johnny Depp vant en knusende seier i søksmålet mot ekskona, Amber Heard må betale over 10 millioner dollar til eksmannen. Video: Reuters Vis mer

- Et reelt problem

Økonomien til Heard er nemlig uklar, til tross for at hun har tjent millioner for sine oppdrag innen TV og filmer som «Aquaman» og «Aquaman 2», skriver amerikanske CBS News.

I 2016 mottok hun også en sum på 7 millioner dollar, nær 70 millioner norske kroner, fra Depp etter skilsmissen deres. Dette hadde hun lovet å donere til veldedige organisasjoner, inkludert American Civil Liberties Union, men dette løftet har hun foreløpig ikke holdt, da hun hevdet det var på grunn av Depps søksmål.

Det ble også påstått at den da pågående rettssaken mot eksmannen satt en stopper for Heards karriere, ifølge Newsweek.

SPENT: Amber Heard med advokatene sine Elaine Bredehoft og Benjamin Rottenborn like før dommen ble lest opp i Fairfax County Circuit Courthouse i Virginia onsdag. Foto: Evelyn Hockstein/AP/NTB
SPENT: Amber Heard med advokatene sine Elaine Bredehoft og Benjamin Rottenborn like før dommen ble lest opp i Fairfax County Circuit Courthouse i Virginia onsdag. Foto: Evelyn Hockstein/AP/NTB Vis mer

Dermed er det usikkert om hvorvidt Heard har mulighet til å betale over 10 millioner dollar i kompenserende skader, samt fem millioner dollar i straffeerstatning til Depp, selv om sistnevnte ble redusert til Virginias grense på 350 000 dollar.

Torsdag gjestet Heards advokat, Elaine Bredehoft, TV-programmet «Today», hvor hun for første gang snakket om dommen. Der bekreftet hun nemlig at skuespilleren ikke vil kunne betale over 10 millioner dollar i erstatning til Depp, og at hun vil anke dommen.

Heard kan anke dommen, men da må hun likevel legge ut en garanti for hele dommen på 10,35 millioner dollar, i tillegg til renter mens anken behandles, ifølge Sandra Spurgeon, advokat for Spurgeon Law Group i Lexington, Kentucky.

- For en person som ikke har evnen til å betale dommen, og ikke har mulighet til å legge ut obligasjonen, så er det et reelt problem hvis den vinnende parten har til hensikt å utføre dommen, sier Spurgeon til CBS.

REAGERER: Tusenvis av brukere på sosiale medier reagerer på Amber Heards reaksjon. Vis mer

Hva kan Heard gjøre?

Dette er Heards alternativer etter den mye omtalte dommen:

Ifølge CBS News kan den 36-årige skuespilleren anke dommen som nevnt ovenfor. Det kan hun gjøre i håp om å få en gunstigere dom og eventuelt redusere betalingen. Men i mellomtiden må hun legge ut en obligasjon for hele 10,35 millioner dollar.

Hvis Heard velger å anke, men ikke har nok penger til å betale dommen, kan hennes nåværende og fremtidige lønninger bli beslaglagt, ifølge juridiske eksperter.

DØMT: Amber Heard klemte advokaten sin Elaine Bredehoft etter at dommen ble lest opp i rettssalen. Foto: Evelyn Hockstein/AP/NTB
DØMT: Amber Heard klemte advokaten sin Elaine Bredehoft etter at dommen ble lest opp i rettssalen. Foto: Evelyn Hockstein/AP/NTB Vis mer

- Spørsmålet er om hun sier: «Se, jeg har ikke det (pengene red.anm). De er ikke der - du kan sjekke bankkontoene mine», så kan vi snakke om ting som å beslaglegge lønningene hennes, sier Jessica Levinson, juridisk bidragsyter for CBS News.

Ifølge Spurgeon har 36-åringen også muligheten til å begjære seg selv konkurs, noe som vil eliminere 10 millioner dollar i kompenserende skader. Men hun må fortsatt betale 350 000 dollar i straffeerstatning, siden det vanligvis ikke kan løses i en konkurs.

Depp kan også bestemme seg for ikke å fullbyrde dommen, og i realiteten frafalle den økonomiske erstatningen, sier Spurgeon.

LES OGSÅ: Kom med stikk: - Driter i sengen!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer