Ingebjørg Bratland

Må opereres etter kragebeinsbrudd

Artisten må avlyse konserter etter ulykken.

AVLYSER KONSERTER: Artist Ingenjørg Bratland er nødt til å avlyse to konserter etter at hun fikk et kragebeinsbrudd. Foto: NTB Scanpix
AVLYSER KONSERTER: Artist Ingenjørg Bratland er nødt til å avlyse to konserter etter at hun fikk et kragebeinsbrudd. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Artist Ingebjørg Bratland opplyser på sin offisielle Facebook-profil at hun er nødt til å avlyse konserter som følge av et kragebeinsbrudd.

Det var VG som først omtalte saken.

Bratland skulle etter planen opptre på Baroniet Rosendal og Café Generalen i Kristiansand denne uka, men er altså nødt til å avlyse som følge av ulykken.

I Facebook-innlegget står det at årsaken til bruddet er at Bratland tråkket over på søndag som førte til at hun skled, falt og brakk kragebeinet.

Videre står det at Bratland blir nødt til å operere som følge av kragebeinsbruddet.

- Hun beklager dypt å måtte kansellere disse konsertene, men håper å kunne lansere nye datoer i løpet av kort tid, lyder Facebook-innlegget.

Til VG opplyser Bratlands manager, Petter Singsaas at artisten skal opereres tirsdag morgen.

Se og Hør har vært i kontakt med Bratlands manager, Petter Singsaas som opplyser at han ikke ønsker å gi noen kommentar før etter operasjonen.

Falt i en trapp

Det er imidlertid ikke første gang den norske artisten har blitt nødt til å avlyse. I 2016 falt hun i en trapp og måtte avlyse en konsert under Nattjazz i Bergen.

- Hun hadde et fall i en steintrapp i Geiranger i går. Hun trodde først det ikke var så alvorlig, og vi håpet konserten kunne gå, men legen anbefalte henne om å ta det rolig. Hun har fått en hjernerystelse, sa presseansvarlig Roger Lygre Solvang i Nattjazz til VG den gang.

- Vi har helt sikkert publikum med oss i å ønske Ingebjørg Bratland god bedring, og håper hun kan komme tilbake ved en senere anledning, uttalte festivalsjef Jon Skjerdal i en pressemelding.

Manager Petter Singsaas fortalte at Bratland måtte ta det med ro de nærmeste dagene, men at det ikke var grunn til å tro at flere konserter må avlyses.

STRÅLTE: Ingebjørg fikk mye skryt for sitt antrekk under Spellemann i 2015. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
STRÅLTE: Ingebjørg fikk mye skryt for sitt antrekk under Spellemann i 2015. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Utga seg for å være Mette-Marit

Den folkekjære artisten har sunget seg inn i nordmenns hjerter de siste åra og har utmerket seg med en sjelden evne til å formidle blant annet folkeviser.

I 2017 vant hun folkemusikkprisen, Hilmarprisen og i januar 2018 ble hun tildelt Wenche Foss`ærespris. Når hun gjestet NRK-programmet «Skavlan» i fjor avslørte hun at til tross for at hennes eget navn er godt etablert, brukte hun en annen kjent persons identitet da hun hadde dårlig tid.

29-åringen fortalte nemlig til programleder Fredrik Skavlan (52) at hun som turnerende artist, ofte benytter seg av ferger rundt om i landet, men at hennes stramme tidsskjema kan være en utfordring når det kommer til fergetider.

Da hun ved en anledning var nær ved å miste siste båt, tok hun dermed saken i egne hender.

Ingebjørg valgte nemlig å ringe til fergeselskapet og utgi seg for å være selveste kronprinsesse Mette-Marit (45).

- De trodde ikke på det, men de syns sikkert det var så gøy at de tenkte at: «Ja vel«. Jeg tror ikke kronprinsessen vår hadde ringt en ferge selv, sa hun, og fortalte at båten ventet på henne til hun kom seg om bord.

Den 29 år gamle artisten har hatt en kometkarriere de siste årene. Helt siden hun i 2013 ga hun ut albumet «Heimafrå» sammen med Odd Nordstoga (46), har hun vært på alles lepper.

For albumet vant duoen Spellemannprisen samme år, i klassen folkemusikk/tradisjonsmusikk.

Tidligere har Ingebjørg fortalt til Dagbladet at hun trives med turnélivet, men at hun holder pausene i konsertlivet hellig.

- Ellers blir jeg gæern, og folk blir utslitt av meg, sa hun til avisa.

LES OGSÅ: Slik har det gått med mannen som overlevde Diana-ulykken

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer