Melina Johnsen:

Må møte i retten

Realityprofilen erkjenner straffskyld for flere straffbare forhold.

ERKJENNER STRAFFSKYLD: Realityprofil Melina Johnsen er siktet etter å ha brutt loven flere ganger i august i fjor. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
ERKJENNER STRAFFSKYLD: Realityprofil Melina Johnsen er siktet etter å ha brutt loven flere ganger i august i fjor. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Realityprofil Melina Johnsen (24) er siktet etter å ha brutt loven flere ganger en kveld i august i fjor.

Johnsen erkjenner straffskyld og må møte i retten i mars.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

Kjørte i ruspåvirket tilstand

Forholdene Johnsen er siktet for fant sted natt til søndag 23. august i fjor. Nærmere halv tre på natten sparket hun en mann i skrittet på et gatekjøkken i Oslo.

Kort tid etterpå, nærmere sagt en time senere, satt hun bak rattet på en Porsche Cayenne mens hun var påvirket av rusmidler.

- Saken går som en tilståelsessak. Hun erkjenner straffskyld etter siktelsen. Hun er lei seg for det som skjedde, og er klar over at hun vil få en straff for det, sier Johnsens forsvarer Cecilie Nakstad til Se og Hør.

LEI SEG: Melina Johnsens forsvarer Cecilie Nakstad opplyser til Se og Hør at realityprofilen er lei seg for det som skjedde og at hun er klar over at hun vil få en straff for det. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
LEI SEG: Melina Johnsens forsvarer Cecilie Nakstad opplyser til Se og Hør at realityprofilen er lei seg for det som skjedde og at hun er klar over at hun vil få en straff for det. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Overfor VG har operasjonsleder Tore Solberg tidligere uttalt seg generelt om hendelsen som utspant seg augustnatten. Der kom det frem at politiet gjorde tegn til at bilen skulle stoppe, men at dette ikke skjedde.

Politiet skal deretter ha startet en forfølgelse av bilen, men mistet den ved Majorstuen.

LIVREDD: Det ble dramatisk da tidligere «Ex on the beach»-deltaker Melina Johnsen måtte utfordre frykten sin i «71 grader nord kjendis». Vis mer

Unnlot å stoppe bilen

Forfølgelsen ble stanset, da politiet ikke ønsket at sjåføren skulle kjøre i høyere fart eller bli stresset av at politiet lå bak.

- Det skjedde ingen materiell skade underveis, men kjøringen var såpass graverende og farlig at vi slapp bilen og lot den kjøre av gårde. Det var ikke forsvarlig å følge den, uttaler Solberg til VG.

Det var først to timer senere at politiet fikk kontroll på både bilen, realityprofilen og eieren av bilen. Solberg forklarte videre at da politiet påtraff realityprofilen, blåste hun over lovlige verdier av alkohol.

FØRSTEMANN UT: Melina Johnsen hevdet at hun ville hjem fra «71 grader nord», og at hun derfor ble den første utsendte. Video: Rød Løper Vis mer

Som følge av hendelsen havnet realityprofilen i arresten.

Ifølge avisen ble realityprofilen blitt anmeldt for å ha nektet å stoppe for trafikkontroll, kjøring uten gyldig førerkort, uaktsom kjøring og kjøring i ruspåvirket tilstand.

Straffesaken skal finne sted i Oslo tingrett 2. mars, og vil avvikles som en tilståelsessak. Det er derfor ikke tatt ut en tiltale.

Det har ikke lykkes Se og Hør å få en kommentar fra politiadvokat Joachim Paulsen.

LES OGSÅ: Nekter for karantenebrudd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer