Johannes Høsflot Klæbo:

Må møte i retten

Langrennsløperen må møte i Sør-Trøndelag tingrett etter en trafikkulykke i desember.

<strong>MÅ I RETTEN:</strong> Johannes Høsflot Klæbo. Foto: NTB scanpix
MÅ I RETTEN: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder Adresseavisen.

Langrennsprofilen var involvert i en trafikkulykke på Byåsen i desember i fjor. Politiet anser hendelsen som så alvorlig at den må avgjøres i tingretten.

- Vi har avgjort hva som blir vårt straffeforslag i retten, og vi mener saken er såpass alvorlig at den ikke kan avgjøres med et forelegg, sier Jannicke Evjen Olsen, politiadvokat i Trøndelag politidistrikt, til avisen.

Saken mot Klæbo vil gå som tilståelsessak i løpet av våren. Dermed blir det ikke tatt ut tiltale mot skiløperen, bare en siktelse, skriver NTB.

Går renn i helgen

Tilståelsesdommer går for bare én dommer og med ett rettsvitne til stede.

Sakene blir ofte avholdt uten representanter fra politi og påtalemyndighet til stede, og er avhengig av at siktede gir en uforbeholden tilståelse til dommeren og forklarer seg om hendelsesforløpet.

- Vi forholder oss til den prosessen som politiadvokaten viser til, og vi har ingen kommentarer utover det, sier pappa og manager Haakon Klæbo til Adressa.

<strong>STERK SESONGSTART:</strong>Johannes Høsflot Klæbo tok en overlegen seier under sprintfinalen i verdenscupen i Otepää i Estland i januar.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STERK SESONGSTART:Johannes Høsflot Klæbo tok en overlegen seier under sprintfinalen i verdenscupen i Otepää i Estland i januar. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Klæbo kjørte i en annen bil som hadde bremset for en fotgjenger. Denne bilen ble deretter dyttet inn i fotgjengeren, som var en tolv år gammel jente.

Jenta pådro seg ingen alvorlige skader, men hadde smerter i hofta og beinet etter ulykken.

22-åringens førerkort ble midlertidig beslaglagt etter hendelsen.

Klæbo stiller til start i verdenscupen i Lahti denne helgen. Nordmannen er favoritt til lørdagens sprint.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: «Farmen»-profilen mener faren kan redde ham

TINDER?: Den unge langrennsstjerna Johannes Høsflot Klæbo avslører litt av hvert om langrennsgutta våre. Reporter: Hanne Kathrine Bratholt, Video: Sølve Hindshamar, Klipp: Frida Andersen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer