R. Kelly:

Må møte i retten - igjen

Artisten nekter straffskyld.

TILTALT: R. Kelly må igjen møte i retten. Foto: AP/NTB
TILTALT: R. Kelly må igjen møte i retten. Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert

I september kom nyheten om at R. Kelly (55) ble funnet skyldig i menneskehandel. Tidligere i sommer ble han dømt til 30 års fengsel.

Flere personer vitnet i retten om at «I Believe I Can Fly»-sangeren manipulerte dem til sex da de fremdeles var mindreårige i perioden 1992-2017.

Nå må han møte i retten - igjen. Det gjør han i en rettsal i Chicago.

Artisten, hvis egentlige navn er Robert Sylvester Kelly, er tiltalt på flere punkter - blant annet for å være i besittelse av overgrepsmateriale av barn og for å ha fått mindreårige til å delta i seksuell aktivitet.

Det melder flere medier, blant annet TMZ og Chicago Sun-Times.

SNAKKER UT: En rekke kvinner snakker ut om overgrep, i den nye Netflix-dokumentarserien «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Se traileren. Vis mer

R. Kelly er også tiltalt for å motarbeide offentlige myndigheter. Den kommende rettsaken har nemlig en sammenheng med en hendelse som fant sted for flere år siden.

Bestakk og presset vitner

I 2008 ble Kelly tiltalt for å ha urinert på en tenåringsjente, i tillegg til annen seksuell aktivitet. Hendelsen ble filmet og artisten måtte møte i retten.

Tross bevisene fant juryen Kelly ikke skyldig, ettersom den 14 år gamle jenta nektet å vitne.

Nå melder føderale påtalemyndigheter at grunnen til at jenta ikke ville samarbeide, var fordi artisten skal ha presset og bestukket flere vitner i saken, inkludert offeret og hennes familie.

SJOKKERER: Reklamefilmen for en parfyme fra Layer'r Shot har skapt raseri. Nå er reklamen droppet, og selskapet beklager. Foto: Skjermdump Vis mer

I den kommende rettsaken vil tenåringsjenta, som nå er en kvinne i 30-årene, entre vitneboksen for første gang.

Nekter straffskyld

I tillegg til artisten er to av hans tidligere ansatte, Derrel McDavid og Milton Brown, også tiltalt for å være i besittelse av overgrepsmateriale av barn.

Hvis Kelly blir funnet skyldig på alle tiltalepunktene, vil han vente seg en straff på minst 55 år i fengsel.

Artisten har hele tiden nektet straffskyld.

LES OGSÅ: - Må ha trykket på avtrekkeren

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer