Må legge seg under kniven for andre gang

- I verste fall må jeg fjerne livmoren, sier kjendisblogger Marna Haugen.

VIL AT FLERE SKAL ÅPNE SEG: Marna Haugen er opptatt av at flere kvinner skal sjekke seg for celleforandringer, og presiserer at det er derfor hun velger å være åpen om det. 
 Foto: Tor Lindseth
VIL AT FLERE SKAL ÅPNE SEG: Marna Haugen er opptatt av at flere kvinner skal sjekke seg for celleforandringer, og presiserer at det er derfor hun velger å være åpen om det. Foto: Tor Lindseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I et nytt blogginnlegg fra «Komikerfrue»-Marna Haugen (34) forteller hun åpent om en operasjon for celleforandringer i livmorhalsen hun tok i sommer.

Operasjonen var mislykket, og må nå tas på nytt.

«I beste fall så må jeg bare gjennom en kondisering til men ventetiden er føkk så tung og ordene til legen som var så snill å faktisk ringe meg i stedet for å sende et brev gjentar seg i hodet mitt.»

«Det er ikke på kreftstadiet enda men jeg kan ikke se bort ifra at det er nå jeg må ta stilling til om jeg vil ha flere barn eller ikke. -Ingen liv uten livmor.»

«Bloggerne»-profilen skriver at hun har flere typer forandringer, men at spørsmålet er hvor langt opp de går.

Saken fortsetter under bildet.

VAR MED PÅ BLOGGERENE: Marna Haugen har vært med i flere sesonger av «Bloggerene» på TV 2. Her sammen med Sophie Elise Isachsen, Emilie Voe Nereng og Suzanne Aabel under TV 2s vårlansering i 2013.  Foto: NTB scanpix
VAR MED PÅ BLOGGERENE: Marna Haugen har vært med i flere sesonger av «Bloggerene» på TV 2. Her sammen med Sophie Elise Isachsen, Emilie Voe Nereng og Suzanne Aabel under TV 2s vårlansering i 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

Risikerer å måtte fjerne livmoren

Til Seoghør.no sier Marna at hun forsøker å snakke åpent om sine utfordringer.

- Det er ikke så dramatisk som det høres ut som. I verste fall må jeg fjerne livmoren. Det som er viktig derimot, er og være åpen om temaet. Jeg vil være en stemme i samfunnet,  dessuten angår det mitt liv som personlig blogger. 

- Det er viktig å åpne seg fordi det får flere kvinner til å snakke åpent om det, samtidig som det får flere til å sjekke seg.

Fant svulst i magen

Også tidligere har Marnan opplevd kreftsykdom på nært hold.

I 2013 dro hun til legen sammen med ektemannen Ørjan Burø (42) fordi hun trodde hun ventet barn. Sjokket var derfor stort da det viste seg at Marna hadde en kreftsvulst i magen.

Haugen måtte gjennom flere måneder med cellegift, før hun i mai kunne juble over å være frisk.

- Alt ser bra ut nå. Ørjan har passet veldig godt på meg, så jeg gleder meg til at han skal få litt fri og ha det gøy. Det blir en fin sommer, sa Marna til Se og Hør den gang. 

Saken fortsetter under bildet.

VAR GRAVID: Etter kreftbehandlingen ble Marna alikevell gravid og fødte en velskapt sønn.
VAR GRAVID: Etter kreftbehandlingen ble Marna alikevell gravid og fødte en velskapt sønn. Vis mer

Viktig å være åpen

Etter at Marna åpnet seg første gangen, opplevde hun at en venninne kom til henne og sa at hun hadde sjekket seg, og tatt operasjonen for flere måneder siden.

Marna trekker frem #sjekkdeg kampanjen som Kreftforeningen stadig tar opp.

- Dette er en hverdagslig sykdom, og ikke nødvendigvis en tragedie, men det er viktig å sjekke seg, presiserer hun.

Og åpenheten hjelper. Bare i fjor sjekket 6000 flere seg for celleforandringer i livmorhalsen enn året før.

Om du er kvinne og vil sjekke deg har Kreftforeningen en guide på hvordan du kan gjøre det inne på sine nettsider.

Fått masse tilbakemeldinger

Etter det nye blogginnlegget har bloggeren mottatt massiv respons i form av fine meldinger og kommentarer.

«Tusen takk til alle de utrolig fine meldingene jeg har fått siden posten om nye celleforandringer i går, jeg visste jo at det ville bli litt ekstra rundt det og pressen er alltid på sykdomshistorier som fluer på matrester men det har gått ganske greit. Jeg syns uansett det var godt å bare si det.»

«Jeg er jo ikke i noen unik situasjon men jeg skjønner at temaet celleforandringer er noe jenter ofte holder for seg selv så for de som finner støtte i at jeg skriver om det så er det så veldig verdt det», avslutter hun på bloggen

Marna sier til Seoghør.no at alle de gode tilbakemeldingene på bloggen gir henne styrke fremover.

- Jeg er gjennom andre runde og aner ikke utfallet, men samtidig velger jeg å være positiv.

LES OGSÅ: - Jeg er befridd fra alkoholjævelen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer