Ragnhild Mowinckel:

Må lære seg å gå på nytt

Røyk korsbåndet og menisken.

SKADE: Alpinisten Ragnhild Mowinckel (26) ble i mars så skadet at hun nå er bundet til krykker. Foto: NTB Scanpix
SKADE: Alpinisten Ragnhild Mowinckel (26) ble i mars så skadet at hun nå er bundet til krykker. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I fjor gjorde den norske alpinisten Ragnhild Mowinckel (26) det uvirkelige: 26-åringen tok andreplassen i storslalåm for kvinner under OL i Pyeongchang.

Bragden var historisk, da det er hele 82 år siden alpinist Laila Schou Nilsen tok den forrige norske OL-medaljen i alpint for kvinner - i 1936.

For Ragnhild var det en helt uvirkelig opplevelse, og hun la ikke skjul på lykkerusen da hun ankom målstreken.

– Det er ting jeg har drømt om og håpet på i så mange år. Jeg greier ikke å beskrive alt som skjer. Det er kaos nå, men det er bra kaos, sa en overlykkelig Mowinckel til NRK.

SØLV: Under OL i Pyeongchang fikk Ragnhild Mowinckel sølvmedalje i storslalåm. Foto: NTB Scanpix
SØLV: Under OL i Pyeongchang fikk Ragnhild Mowinckel sølvmedalje i storslalåm. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter oppturen i OL har det derimot ikke bare gått på skinner for den unge moldenseren.

Klarer ikke gå selv

Under en utfortrening i Andorra - i midten av mars - falt hun stygt, og røyk både korsbåndet og menisken i kneet.

En drøy uke etter fallet gennomgikk Mowinckel en operasjon, og alt skal ha gått som planlagt. På sin egen Instagram-konto la hun ut et bilde etter operasjonen, med den tilhørende teksten «Det nye normale startet nettopp. Dag 0».

Resultatet er flere måneder på sidelinja, og en lang vei tilbake til sporten. Det har gjort at hun har sett seg nødt til å endre fokus.

- Man merker at man får litt andre mål. Kanskje litt mindre mål enn man er vant til å sette, men kanskje mål som betyr litt mer, forteller hun til Dagbladet fredag, og fortsetter:

- Mål som å kunne gå og være normal. Det er sånne småting, men likevel, jeg tror det er en sunn pause å få. Jeg er ikke vant til å bli kastet ut av min egen idrett, og da finner man ut hvorfor man har lyst til dette her, hva som er viktig. Jeg har fått det til før og jeg vet hva som kreves av meg for at det skal gå.

26-åringen går på krykker, og klarer fremdeles ikke å gå for egen maskin.

Vurderte å legge opp

Dette er heller ikke første gang Ragnhild har møtt motgang gjennom karrieren. Da Se og Hør møtte 26-åringen i 2017 fortalte hun åpenhjertig om baksiden ved å være en profilert idrettsutøver.

VURDERTE Å LEGGE OPP: Litt senere fikk hun sølvmedalje i årets vinter-OL. Foto: NTB Scanpix
VURDERTE Å LEGGE OPP: Litt senere fikk hun sølvmedalje i årets vinter-OL. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ragnhild avslørte i intervjuet at hun hadde tenkt tanken på å legge opp, men at hun innså at hun ikke var klar for det.

- Man går gjennom faser og man går gjennom perioder som er utrolig vanskelige. Så da blir det noe du tenker på. For min del endte det med at jeg ikke var klar for å gi meg. Jeg tror fortsatt jeg kan nå toppen. Så da tar jeg sjansen, så lenge jeg har den.

På spørsmålet om hva som gjorde at hun fikk seg en knekk, svarte Ragnhild:

- Det var litt mentalt egentlig, som i alt annet. Alle har tyngre perioder. For min del måtte jeg begynne å ta eierskap og eie min egen utvikling. Det føler jeg at jeg har fått til, så nå er det mye bedre, fortalte hun den gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer