Må i retten to dager før VM

- Dette er en idiotisk sak. sier Mika Kojonkoski.

SUKSESSTRENER: Skihopper Tom Hilde får gratulasjoner fra trener Mika Kojonkoski etter seieren i det siste rennet i Den tysk-østerrikske hoppuka. Nå forstyrres VM-forberedelsene av at Mika må i retten. Foto: SCANPIX
SUKSESSTRENER: Skihopper Tom Hilde får gratulasjoner fra trener Mika Kojonkoski etter seieren i det siste rennet i Den tysk-østerrikske hoppuka. Nå forstyrres VM-forberedelsene av at Mika må i retten. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: Den norske hopptreneren Mika Kojonkoski (47) skal ifølge politiet i Finland ha løyet om inntektene sine da han ble tatt for to lovbrudd i trafikken. To dager før VM starter i Holmenkollen må Kojonkoski derfor møte i retten i hjemlandet, istedenfor å konsentrere seg om de norske hoppguttene.

- Jeg håpet at jeg skulle unngå dette. En forferdelig dum sak, men jeg må bare akseptere at slik er det, sier Mika Kojonkoski til Dagbladet.

Ifølge finske aviser kan han bli straffet med fengsel, men dette avviser hopptreneren selv.

Bakgrunnen for saken er at han i 2008 ble stoppet etter å ha krysset den gule sperrelinja i Muurame, i forbindelse med en forbikjøring. Året etter kjørte han på rødt lys i Kuopio. Begge ganger ble han spurt om inntekt for å få stipulert boten, og retten mener nå at han svarte feil begge ganger.

Selv hevder han at han oppga nettobeløpet per måned. Han skal første gang ha oppgitt at han tjente 3000 euro (23.500 kr) i måneden, andre gangen 3500 euro (27.500 kr) i måneden. Skattelistene viser imidlertid at han tjener 13.000 euro i måneden, eller 102.000 kroner etter dagens kurs.
 
Dermed skulle han i boten fra 2009 ha betalt 15.600 kroner i bot etter dagens kurs, istedenfor 3700 kroner – som han fikk. Kojonkoski sier 50 prosent av lønnen hans er basert på bonuser og at summen han oppga derfor stemmer overens med hva han tjente de månedene. Politiet mener imidlertid at de spurte om gjennomsnittsinntekten hans i måneden, som ville vært mye høyere.

- Dette er en idiotisk sak. Jeg fikk jo papirer på at det første svaret mitt om inntekten var korrekte, og baserte det andre svaret på det, sier en oppgitt Kojonkoski til Dagbladet.

Da han fikk bot første gang ble det etterforsket i et halvt år om han snakket riktig, ifølge hopptreneren.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Forvirret dame ville annonsere giftermål