Coronavirus:

Må i karantene før innspilling

TV 2 setter i gang med produksjon av både «Farmen kjendis» og «Sommerhytta», noe som gjør at produksjonsselskapet slipper en rekke permitteringer.

ETTER PLANEN: «Farmen kjendis» spilles inn 21. mai. Her er fjorårets deltakere. Foto: Morten Eik / Se og Hør
ETTER PLANEN: «Farmen kjendis» spilles inn 21. mai. Her er fjorårets deltakere. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har både tv-produksjoner og arrangementer blitt avlyst eller endret som følge av coronaviruset. Sendinger har gått for tomme saler og innspillinger har blitt utsatt.

Det er imidlertid ikke tilfelle for «Farmen kjendis», som starter innspillingen som planlagt 21. mai.

For at produksjonen skal gå forsvarlig for seg, har produksjonsselskapet Strix utredet en rekke tiltak.

- Og vi har nå konkludert med at disse produksjonene er mulig å gjennomføre innenfor de smittevernsrestriksjonene som gjelder, sier programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen i en pressemelding.

FARMEN: Erik Alfred Tesaker vant «Farmen kjendis». Nå ser han tilbake på gårdsoppholdet, og har innsett at reality kanskje ikke er helt for ham. Video: Rød Løper / TV2 Vis mer

Må i karantene

Blant tiltakene som iverksettes er blant annet at «Farmen kjendis»-deltakerne blir pålagt 14 dagers hjemmekarantene i forkant av innspillingen, opplyser TV 2s pressesjef Jan-Petter Dahl til Se og Hør.

- Det betyr at kan deltakerne kan leve uten avstandsregler seg imellom inne på gården, men skal fortsatt holde avstand til crew, forklarer han.

FØRSTE UT: Det blir et tårevått farvel når første deltager i «Farmen Kjendis» må forlate gården. Video: TV 2/ Rød Løper Vis mer

De ansatte blir ikke pålagt karantene, men må holde avstand til hverandre og deltakerne etter Folkehelseinstituttets retningslinjer. Dersom avstand ikke er mulig, vil det bli benyttet smittevernsutstyr. Det blir i tillegg kuttet kraftig ned på statistbruken, og også her skal avstandsreglene følges.

Ansatte med luftveissymptomer får ikke møte på jobb.

Slipper permitteringer

At innspillingen finner sted som planlagt betyr at en rekke personer i bransjen slipper å bli permittert som følge av pandemien.

- «Farmen kjendis» har en stab på omtrent 70 personer, og vi er svært glade for at vi unngår permitteringer og kan få folk på jobb. Det er viktig for oss å være gode gjester i Kragerø, og vi har et godt og tett samarbeid med Kragerø kommune og det lokale næringslivet, sier daglig leder i Strix Jørgen Hermansen i nevnte pressemelding.

FULL TENNING: Etter at Triana var innblandet i en hesteulykke inne på «Farmen Kjendis», oppstod det munnhoggeri mellom to av deltakerne inne på gården. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

Også for «Sommerhytta» går for det meste etter planen, med unntak av at innspillingen starter noe senere en planlagt. Her gjelder de samme tiltakene som i «Farmen kjendis», med unntak av at personene i samme husstand slipper hjemmekarantene.

Smittevernplanen er ifølge pressemeldingen i samråd med Stamina helse og Stange kommune hvor opptakene finner sted.

Flere utsettelser

Tidligere har det blitt klart at innspillingen av «Førstegangstjenesten» på NRK blir utsatt. Høstens sesonger «Paradise Hotel» og «Ex on the Beach» var allerede spilt inn før coronaviruset nådde Norge, og påvirkes derfor ikke.

«Hver gang vi møtes» utsettes til høsten opplyser pressesjef Jan-Petter Dahl til Se og Hør. Hva som skjer med «Allsang på grensen» er foreløpig uklart.

I forrige uke ble det klart at «Jakten på kjærligheten» går sin gang, men på en litt annen måte enn tidligere.

KLIKKER: Da Tommy Sharif skulle forklare hvor redd han ble da han så at Gunilla Persson skulle være med på «Farmen kjendis», skjedde dette. Vis mer

For «Camp Culinaris» og «Charterfeber» er ikke situasjonen avklart.

- Vi følger alle anbefalinger fra helsemyndighetene og har fullt fokus på sikkerheten til alle som er med på å lage fantastisk innhold for oss. Vi vil kommunisere status på konkrete programmer på et senere tidspunkt, sier pressesjef NENT Group, Fredrik Olimb til Se og Hør

LES OGSÅ: Derfor holder hun datteren hjemme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer