Runar Søgaard:

Må i fengsel

54-åringens anke har blitt avvist.

FENGSEL: Runar Søgaards anke er avvist av svensk høyesterett. Dermed må han i fengsel. Foto: Morten Eik / Se og Hør
FENGSEL: Runar Søgaards anke er avvist av svensk høyesterett. Dermed må han i fengsel. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svensk høyesterett har avvist anken fra Runar Søgaard (54), som er dømt til ett år og åtte måneders fengsel for skatteunndragelse og ulovlig bokføring.

Den tidligere predikanten mente lagmannsretten hadde feilbedømt bevisene i saken, men ifølge Expressen har høyesterett altså avvist anken. Dermed blir dommen mot 54-åringen stående.

Han er overrasket og skuffet, sier advokaten hans, Staffan Bergqvist.

HEMMELIGHETSFULL: Lenge har sønnen til Runar Søgaard og Carola Häggkvist, Amadeus Sögaard, sagt at han har en hemmelighet. Nå røper han endelig hva det er. Video: Expressen Vis mer

Nektet straffskyld

Saken han nå har fått behandlet er en ankesak over et forhold han ble dømt for i tingretten i 2019. Da ble han dømt for skattesvik, noe lagmannsretten nå har skjerpet til grovt skattesvik.

Den gang ble han dømt for 20 brudd. Det ble også kjent at Søgaard hadde unnlatt å bokføre inntekter på flere millioner kroner i løpet av tre år - fra 2013 til 2016.

Søgaard har hele veien nektet straffskyld, noe som også var årsaken til at han anket. I stedet har han hevdet at en person utenfor selskapet har vært ansvarlig for den feilaktige bokføringen.

KRANGEL: Runar Søgaard ble beskyldt for å ha kalt Abubakar Hussain for en «negerbolle» i «Camp Kulinaris». Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

Jaget av svenske myndigheter

De siste årene har eks-kjendispredikantens økonomiske vansker vært et hett tema i pressen. I fjor sommer ble det kjent at 54-åringen hadde svimlende 3,8 millioner i utestående gjeld - og at namsfogden i Sverige hadde tatt et gevær og en jukeboks i pant.

I september i fjor ble det kjent at han ennå ikke hadde kommet seg ut av den økonomiske hengemyren. Expressen skrev nemlig den gang at 54-åringen fortsatt står i milliongjeld til svenske myndigheter - og gjelden har ikke blitt mindre.

Avisen skrev at eks-predikanten ble jaget av den svenske namsmannen for en registrert gjeld på totalt fem millioner svenske kroner. Deler av gjelden er knyttet til ulike selskaper, mens det svenske skattevesenet også krever nærmere 1,8 millioner av 53-åringen.

RØMLING: Runar Søgaard fant fort ut at «Torpet» ikke var et sted han ønsket å tilbringe særlig mye tid, mye på grunn av Aune Sand. Vis mer

Milliongjelden har omfattet alt fra bankkrav til individuell gjeld, til ubetalte bompasseringsavgifter.

Namsfogden skal de siste årene ha søkt om å få tilgang til håndhevbare eiendeler hos tv-profilen, uten hell, og regningen skal i mellomtiden ha vokst seg stadig større, hevdet avisen i fjor.

Søgaard var også involvert i en pengekrangel i 2009, der han blant annet troppet opp i en bryllupsbutikk og pøste 13 000 femtiøringer ut på gulvet.

LES OGSÅ: - Plutselig visste hele Sverige hvem jeg var

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer