Danielle Miller:

Må i fengsel etter svindel

Lurte til seg millioner.

DØMT: Influenseren erkjenner straffskyld. Foto: Skjermdump Instagram
DØMT: Influenseren erkjenner straffskyld. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag forrige uke ble den amerikanske influenseren Danielle Miller (32) dømt til fem års fengsel etter å ha svindlet til seg over 1,2 millioner dollar, rundt 12 millioner kroner, i coronastøtte.

Ifølge CBS News skal Miller ha brukt mer enn ti stjålne identiteter for å lure til seg pengene.

32-åringen brukte pengene til å leie privatfly og luksusleiligheter «som en del av et søk etter stjernestatus i sosiale medier», ifølge påtalemyndigheten.

KAN STRAFFES: Influenser Katie Sigmond risikerte fengsel etter at et stunt gikk galt. Video: Tiktok/Snapchat. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

- Denne straffen bør gjøre det tydelig at å skape seg en populær og aktiv profil i sosiale medier på vegne av hardtarbeidende skattebetalere leder deg til fengsel, ikke berømmelse, sa talsperson Joshua Levy.

Miller brukte blant annet Instagram for å vise frem sin luksuriøse livsstil. Hun delte stadig bilder av kjente merker og dyre hotell.

Ifølge New York Post brukte Miller falske førerkort i ofrenes navn, men med bilde av seg selv, for å lure til seg pengene.

UKJENT REISEFØLGE: I våres ble det kjent at Tiktoker Anny Isabella Øvrehus hadde blitt singel etter flere års forhold. Men nå er det flere som lurer på om hun er sammen med eksen etter en ferietur og some-videoer fra et veldig kjent kjøkken. Video: Thea Hope, Jenny Emilie Aas/ Rød Løper Vis mer

Forsvarer Mitchell Ellman understreker at 32-åringen har erkjent straffskyld og at hun angrer på handlingene sine.

- Ms. Miller har tatt ansvar for det hun har gjort og har uttrykt anger overfor retten, regjeringen og ofrene.

Hun må nå sone fem år i fengsel, samt tre års prøvetid. I tillegg til dette må Miller betale en foreløpig ukjent sum i erstatning.

LES OGSÅ: Risikerte fengsel: - Det var grusomt

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer