Carl Aksel Jansen:

Må i fengsel: - Ekstremt vanskelig

Den tidligere realitydeltakeren må sone i fengsel.

DØMT FOR BEDRAGERI: Carl Aksel Jansen skal ha svindlet til seg store summer fra tre menn og tre kvinner. Foto: Morten Eik/Se og Hør
DØMT FOR BEDRAGERI: Carl Aksel Jansen skal ha svindlet til seg store summer fra tre menn og tre kvinner. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere realitydeltakeren Carl Aksel Jansen (27) må i fengsel etter å ha brutt avtale, melder TV 2.

Jansen slapp i utgangspunktet å sone fengselsstraffen han fikk etter å ha blitt dømt for millionbedragerier. Han ble i stedet dømt til å følge et såkalt narkotikaprogram med domstolskontroll.

KAN STRAFFES: Influenser Katie Sigmond risikerer fengsel etter at et stunt gikk galt. Video: Tiktok/Snapchat. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

- Må vurdere om vi skal anke

Kravet var at han måtte følge programmet, og at dersom han ikke møtte, måtte han sone to år og fire måneder i fengsel.

Han ble i fjor høst anklaget for å ha brutt vilkårene for programmet, og kriminalomsorgen krevde at han skulle sone. Ifølge TV 2 mente retten at han «i realiteten i stor grad unndrar seg straff», og tingretten dømte ham til ett år og ni måneder i fengsel.

Avgjørelsen ble anket, men avvist av lagmannsretten denne uken.

- Jeg må gjennomgå avgjørelsen med min klient og vurdere om vi skal anke avgjørelsen til høyesterett, sier Jansens forsvarer Petter Bonde til Se og Hør.

RASER: Youtuber Phonchanok Srisunaklua fikk sterk kritikk etter at hun la ut denne videoen på sin Youtube-kanal. Video: Viralpress Vis mer

Gjennomført for å finansiere narkotika

Ved å få tak i ofrenes BankID-opplysninger, tok Jansen opp lån i deres navn. Tre menn og tre kvinner ble svindlet for til sammen 4,5 millioner kroner fra april 2018 til august i 2019.

Dette fikk store konsekvenser for de fornærmede.

I retten erkjente 27-åringen i all hovedsak alle bedrageriene, og retten skrev at han i flere tilfeller hadde gått «utpreget hensynsløst, aggressivt og svært målrettet til verks for å få tak i penger».

ÅPENHJERTIG: Mayoo Indirian satt syv uker i varetekt før han ble frikjent i februar 2017. Han forteller at han kunne trekke visse paralleller mellom fengselsoppholdet og realitydeltakelsen i «Kompani Lauritzen». Reporter: Celina Morken Vis mer

Jansen har tidligere vært åpen om at han sliter med rus, og i retten kom det frem at bedrageriene ble gjennomført for å finansiere narkotika.

Den tidligere TV-profilen ba selv om å slippe å bli dømt til fengsel og i stedet bli dømt til å følge et såkalt narkotikaprogram med domstolskontroll (ND).

«Ekstremt tøft og vanskelig»

På Snapchat ber Jansen om fred.

«Ja, jeg stakk til Thailand for å komme meg vekk. Det har vært et ekstremt tøft og vanskelig år med store depresjoner og tilbakefall som nå gjør at jeg sitter i bruddsak. Som nå gjør at jeg skal sone», forklarer 27-åringen.

LUR: Mia Gundersen velger ordene sine med omhu da Hasse Hope nådeløst spør henne ut i «Nødt eller sannhet». Vis mer

Videre beskriver han seg selv som «en eksnarkoman som sliter og trenger hjelp». Han forklarer at han har «valgt å legge seg inn», og fikk plass i slutten av mars.

«Egentlig ingen i hele verden som har noen ting med det å gjøre bortsett fra de nærmeste rundt meg … men jeg må dele fordi media skal dele dette».

LES OGSÅ: Røper detaljer fra fengselet: - Var ekkelt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer