- Må holde meg igjen bak mikrofonen

Northug og Bjørgen får det til å koke i topplokket til Thomas Alsgaard.

HØY STEMNING I KOMMENTATORBUA: Thomas Alsgaard avslører at han flere ganger må holde igjen bak mikrofonen når han kommenterer langrenn for NRK, fordi han blir så følelsesmessig engasjert. Foto: Per Ervland, Seher.no
HØY STEMNING I KOMMENTATORBUA: Thomas Alsgaard avslører at han flere ganger må holde igjen bak mikrofonen når han kommenterer langrenn for NRK, fordi han blir så følelsesmessig engasjert. Foto: Per Ervland, Seher.no Vis mer
Se video med Thomas Alsgaard nederst i artikkelen!

SEHER.NO:
  Thomas Alsgaard (39) har gjort suksess som langrennskommentator på NRK etter at han trappet ned ski-karrieren, men den tidligere OL- og verdensmesteren avslører til Seher.no at det til tider kan være vanskelig å holde følelsene i sjakk bak mikrofonen.

- Jeg blir minst like engasjert av å se bra prestasjoner i langrenn som da jeg gikk selv. Jeg er sinnssykt nervøs i forkant og underveis, jeg synes det er utrolig spennende. Man må leve seg litt inn i det, det er det som er gøy.

Alsgaard innrømmer at stemningen på kommentatorplass kan bli så intens, at det detter ut noen uoverveide gloser. Derfor er han forberedt på at det samme kan skje under ski-VM i Holmenkollen.

- Når det er som mest intenst må jeg holde igjen bak mikrofonen, ellers kan det komme mye rart. Det har sikkert hendt at det har glippet ut noe, men akkurat hva det var, skal vi la ligge, sier han og ler.

Langrennseksperten, som selv har planer om å gå det svenske langløpet Vasaloppet når Northug og de andre herrene legger ut på femmila i Holmenkollen, tror imidlertid ikke at TV-seerne vil få se ham i tårer, uansett hvor stor den eventuelle suksessen i Holmenkollen-VM skulle bli.

- Det skal nok mye til før jeg begynner å gråte. Men når det går bra og er gode prestasjoner, også av utlendinger, blir jeg varm om hjertert. Jeg føler meg priveligert som får lov å være med på dette, sier han til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Merker jeg blir tjukkere og tjukkere  [obj:media:9389]