HEDRES: Norske Liv Ullmann mottar stadig vekk ærespriser verden over for sin innsats for filmhistorien. Dette bildet er hentet fra San Sebastian filmfestival i Spania høsten 2007.  Foto: AP
HEDRES: Norske Liv Ullmann mottar stadig vekk ærespriser verden over for sin innsats for filmhistorien. Dette bildet er hentet fra San Sebastian filmfestival i Spania høsten 2007. Foto: APVis mer

"Må ha vært pen da du var ung"

Den uvitende manikyristen visste ikke hvor rett hun hadde.

SEHER.NO: Liv Ullmann (69) var nylig til behandling hos en manikyrist og mistet nesten munn og mæle da vedkommende prøvde å være hyggelig og sa: "Du må ha vært pen da du var ung."

På Sarasota filmfestival ble den norske skuespiller-legenden hedret med æresprisen "Master of World Cinema Award" for sin livslange innsats for filmen.

Hun ble presentert som et feministisk, filmatisk og kulturelt ikon som har i tillegg til å spille i filmer, skrevet og regissert.

Ullmann har blant annet vunnet to Oscar-priser og to BAFTA-priser i løpet av sin filmkarriere, og snart er hun igjen aktuell på skjermen i den norske filmen "I et speil, i en gåte", basert på Jostein Gaarders roman.  
I en omtale av prisutdelingen i HeraldTribune.com beskrives hun slik.

- [Liv Ullmann] er fantastisk, veltalende og levendegjørelsen av klassisk glamour, og hun har slik selvsikkerhet at hun presenterer seg selv først med "Hei, jeg er Liv Ullmann". Vi andre sitter og tenker: "Øhh, ja det vet vi..."

Michael Barker fra Sony Pictures Classics var den som overrakte henne prisen og han beskrev henne slik:

- Hvis jeg skal beskrive hennes bidrag til filmhistorien, så vil jeg si at nærbilder ble laget for Liv Ullmann.

Etter at Ullmann hadde mottatt prisen til stående applaus fra et begeistret publikum, takket hun for å ha fått lov til å være del av filmindustrien.

- Jeg har vært så heldig å være en del av filmverdenen og bli en del av publikum for resten av livet, sa hun i følge Sarasota Magazine. 

Skuespillerlegenden delte også med publikum hvordan det var å snart bli 70.

- Man føler seg så ung på innsiden, sa hun og fortalte om den ulykksalige episoden hos manikyristen.

Liv Ullmann ble født i Tokyo, vokste opp i Trondheim og er nå bosatt i Florida.

LES OGSÅ: USA-kultur truer norske nakenscener