Christian Eriksen

Må ha hjertestarter

Christian Eriksen må få operert inn en hjertestarter som en følge av hjertestansen under lørdagens EM-kamp.

HJERTESTARTER: Christian Eriksen må få operert inn hjertestarter etter hjertestansen lørdag. Foto: NTB
HJERTESTARTER: Christian Eriksen må få operert inn hjertestarter etter hjertestansen lørdag. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser Det danske fotballforbundet (DBU) i en tweet torsdag formiddag.

«Etter at Christian har vært gjennom flere undersøkelser av hjertet, har det blitt bestemt at han skal operere inn en hjertestarter. Apparatet er nødvendig etter hjertestans som følge av rytmefeil», sier landslagslegen Morten Boesen i innlegget.

Forbundet skriver at Eriksen har akseptert løsningen.

«Vi oppfordrer alle til å gi Christian og familien fred og ro i den neste tiden», skriver forbundet til slutt.

På hjemmesiden til Universitetssykehuset i Trondheim forklares en ICD-enhet blant annet på følgende måte:

«Hjertestarter (ICD) blir tilbudt om du enten har hatt hjertestans eller en hjerterytmeforstyrrelse som kan føre til hjertestans.»

FEIRING: Romelu Lukaku feiret sitt mål mot Russland ved å erklære sin kjærlighet til Christian Eriksen inn i kamera. Video: Rødt Kort. Vis mer

- Rørende øyeblikk

Tidligere torsdag fortalte den tyske legen Jens Kleinefeld, som var en av Eriksens redningsmenn, om øyeblikket dansken våknet til liv igjen.

- Det var et veldig rørende øyeblikk, for i hverdagen er sjansene for suksess ved slike nødsituasjoner mye lavere, sa Kleinefeld.

Han forteller at de startet med hjertemassasje på Eriksen, men dansken våknet først etter første støt med hjertestarteren.

- Cirka 30 sekunder senere åpnet han øynene sine og jeg kunne prate med ham, sier Kleinefeld i et intervju med blant annet Frankfurter Allgemeine.

- Toppidrett ikke å anbefale

I en Instagram-post tirsdag skrev Eriksen selv at han hadde det bra, forholdene tatt i betraktning. Han takket også for de fine meldingene fra hele verden.

Men på bildet fikk vi ikke bare se stjernespilleren i godt humør, han ga også et innblikk i hvordan hans fysiske form er, etter hans mye omtalte kollaps i Parken lørdag kveld.

- Dette er gode nyheter, sa overlege Lars Aaberge ved Kardiologisk institutt ved Rikshospitalet i Oslo, til Dagbladet.

HELT OVER NATTA: Verden fikk øynene opp for islendingen Rúrik Gíslason da han ble byttet inn mot Argentina i VM 2018. Nå har karrieren skutt fart. Video: Rød Løper/RTL Vis mer

- Sannsynligvis har han hatt en akutt alvorlig rytmeforstyrrelse, som medvirket i hjertestans. Det ser ikke ut til å prege han lenger, sa legen som, ut fra tallene, mente Eriksen kan leve en normal tilværelse igjen.

Kardiologen var likevel usikker på om Eriksen vil fortsette som fotballspiller, og tror det vil være å utfordre skjebnen.

- Når det gjelder personer som har opplevd hjertestans, er toppidrett vanligvis ikke å anbefale. Det ser vi også på andre utøvere som har opplevd liknende.

LES OGSÅ: Får kongelig støtte etter kollaps

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer