Phil Valentine:

- Må ha hjelp til å puste

Radioprofilen lo av coronavaksinen. Nå er han innlagt på sykehus.

TREND: Denne TikTok-trenden skaper reaksjoner. Leger og eksperter er nå redde for at den skal øke skepsisen til coronavaksinene. Video og reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Musikk: Epidemicsound. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At det finnes folk som tviler på coronavaksinen er ingen hemmelighet. Flere mennesker har gjennom pandemien uttrykt sin misnøye rundt håndteringen av pandemien, ved å blant annet sette spørsmålstegn ved vaksineringen - som mange hevder kan gi alvorlige bivirkninger.

Vaksinen er likevel beskrevet som vår billett ut av den verdensomspennende pandemien. Hittil er 32,4 prosent av Norges befolkning fullvaksinert, ifølge FHI.

Også i USA går vaksineringen i et stødig tempo, og i skrivende stund er 49.5 prosent av befolkningen fullvaksinert. Det finnes imidlertid de som er usikre på om det kan være så lurt å vaksinere seg mot viruset.

Det viste seg å være et dumt valg for radioprofilen Phil Valentine (61), som nå er innlagt på sykehus med coronasmitte, skriver The Guardian.

«ANGELINA-19»: Det tunisiske TV-programmet får flere til å rase. WHO mener de er med på å spre vaksineskepsis. Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: NessmaTV Vis mer

- Jeg er vaksinemannen

Radioprofilen fra Tennessee har gjennom pandemien vært en av de som har oppfordret lytterne sine til å ikke ta vaksinen, fordi han ikke så viktigheten av det.

I radioprogrammet «SuperTalk» på kanalen WTN har han blant annet parodiert George Harrison-sangen «Taxman». Valentines versjon fikk imidlertid navnet «Vaxman» (vaksinemannen journ.anm.).

- La meg fortelle deg hvordan det vil bli, og jeg bryr meg ikke om du er enig. For jeg er vaksinemannen, ja, jeg er vaksinemannen, var blant det han sang, ifølge The Guardian.

Nå har han imidlertid måtte spise sine egne ord. 61-åringen ble nemlig forrige uke hasteinnlagt på sykehuset i det som beskrives som «i svært alvorlig tilstand».

SYNGER: Superstjernen Dolly Parton har støttet Moderna-vaksinen med millioner. Nå har hun selv fått vaksinen mens hun sang en av sine største hits. Video: Dolly Parton / Christian Roth Christensen Vis mer

«Ta vaksinen!»

I en uttalelse på Facebook skriver radioprofilens familie at han ble smittet for litt over en uke siden, og at han siden den gang har vært innlagt på sykehus med «Covid-lungebetennelse» og de medfølgende bivirkningene.

«Han er på sykehuset på intensivavdelingen og må ha hjelp til å puste, men er ikke i ventilator. Vi ber om at alle unngår å kontakte ham mens han er på sykehuset», skriver de videre.

Familien skriver at 61-åringen ønsker å påpeke at han ikke er en «antivakser», og at han angrer på at han ikke har vært mer for vaksineringen. De skriver videre at han ser frem til å oppfordre fler mennesker til å vaksinere seg så fort han er tilbake på luften igjen.

«Vær så snill å ta vaksinen!» avslutter de innlegget.

LES OGSÅ: Røper gladnyhet:- Emosjonelt øyeblikk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer