«Farmen»-Leif:

- Må ha baller for å takle det

Leif Haugo Stavenjord ble for to år siden beskyldt for drapsforsøk på Farmen. Fortsatt har de ikke skværet opp.

FIKK KJØRT SEG: Leif Haugo Stavenjord fikk krass kritikk etter sin deltakelse i «Farmen» i 2019. Foto: Foto: Alex Iversen / TV 2
FIKK KJØRT SEG: Leif Haugo Stavenjord fikk krass kritikk etter sin deltakelse i «Farmen» i 2019. Foto: Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert

Leif Haugo Stavenjord gjorde seg mildt sagt bemerket som en av deltakerne i «Farmen» i 2019.

Klimakset ble nådd da han saboterte ukesoppdraget ved å helle terpentin, en form for gift, over deler av matlageret, noe som fikk spesielt en annen deltaker, Vivan Kvarven, til å tenne på alle plugger.

Kvarven beskyldte Stavenjord for drapsforsøk. Selv mente han at han hadde informert tv-produksjonen om hendelsen, og at ingen liv var i fare.

SABOTASJE: Leif Haugo Stavenjord ville forlate «Farmen» etter reaksjoner fra de andre deltakerne. Video: TV2 Sumo/Rød Løper Vis mer

- Mye styr

Under programmets finalefest i desember 2019 havnet de to nok en gang i munnhoggeri. I et intervju med VGTV ble Stavenjord nemlig igjen beskyldt for drapsforsøk, mens han selv gikk til motangrep og truet med å saksøke Kvarven.

Etterpå ble det helt stille.

ILLSINT: «Farmen» -Leif rømte fra Tinget da han ble beskyldt for drapsforsøk for drøye to år siden. Foto: TV 2
ILLSINT: «Farmen» -Leif rømte fra Tinget da han ble beskyldt for drapsforsøk for drøye to år siden. Foto: TV 2 Vis mer

- Hvordan går det med deg nå, Leif?

- Jeg har det helt perfekt, jeg. Men det er mange folk som fortsatt sier til meg at de har sett meg før. Jeg svarer bare at de må sikte til broren min. Men det sier jeg bare for moro, sier han med et smil til Se og Hør.

- Du fikk kjørt deg i 2019?

- Ja, det ble mye styr. Virkelig. Jeg var rimelig lei etterpå. Folk spurte om jeg var gal, men da svarte jeg bare at jeg var meg selv. Men kona og ungene syntes det var mye mas.

- Fikk drapstrusler

I slutten av juni skrev Se og Hør at Kjetil Nørstebø, som tapte «Farmen»-finalen i 2018 og anklaget vinner Tonje Frøystad Garvik for å ha jukset seg til seier, ble drapstruet etter oppstyret.

Han er ikke alene.

- Jeg fikk noen drapstrusler jeg og. Men jeg gadd aldri kommentere eller å svare. Jeg fikk også meldinger fra skjulte numre. Det var en kar og ei dame som laget mye støy, men én i produksjonen skal visstnok ha sjekket dem og funnet ut at de var gjengangere i «Farmen»-sammenheng, mener Leif Haugo Stavenjord.

FARMEN KJENDIS: Dette er gjengen som skal delta i den kommende sesongen av «Farmen Kjendis». Video: Rød Løper Vis mer

- Ble du redd?

- Nei, nei, nei, bedyrer han.

Han fortsetter:

- Noen sier at de har blitt dårlig ivaretatt av kanalen etterpå, men jeg hadde hele tida kontakt med en psykolog i produksjonen som var veldig flink. Han ringte og sjekket hvordan det sto til med meg hele tida. Det hadde vært verre om jeg hadde måttet stå alene i all den dritten som kom. Deltageransvarlig og produsent skal også ha skryt for hvordan de stilte opp.

- Må ha baller

Eks-«Farmen»-deltakeren ber andre være klar over hva de er med på før de velger å blottlegge seg i et tv-program med såpass mange seere.

- Mange må ha is i magen og baller for å takle det. Noen kan nok få seg en «karamell» om de ikke er bevisst hva de begir seg ut i.

Til Se og Hør forteller han at han raskt valgte å droppe en planlagt rettssak mot Vivian Kvarven for drøye halvannet år siden.

- Jeg orket rett og slett ikke å ta tak i det, og la det dødt. I samråd med andre.

BÆRER INGEN NAG: Vivian Kvarvenn bedyrer at hun vil ta en kaffe med «Farmen»-Leif om de plutselig skulle sees igjen. Foto: Espen Solli / TV 2
BÆRER INGEN NAG: Vivian Kvarvenn bedyrer at hun vil ta en kaffe med «Farmen»-Leif om de plutselig skulle sees igjen. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Har du hatt kontakt med Vivian etterpå?

- Nei, det har jeg ikke. Så vi fikk aldri skværet opp, forteller Leif Haugo Stavenjord til Se og Hør.

KUNSTIG KOMA: Terje Leer, kjent fra «Farmen» 2019, fikk corona i midten av januar. Han ble så dårlig at han ble lagt i kunstig koma. Video: Se og Hør Vis mer

Se og Hør har vært i kontakt med Vivian Kvarven, som har fått forelagt utsagnene fra sin eks-«Farmen»-konkurrent. Hun bekrefter samtidig at hun ikke har hatt noe mer kontakt med Stavenjord etter Farmen-krangelen den gang.

- Treffer jeg ham igjen, skal jeg si hei. I kampens hete kan man gjøre ting man ikke mener. Jeg bærer ingen nag til Leif i dag. Jeg tar gjerne en kaffe med ham en dag, sier hun med et smil til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Paris Hilton venter sitt første barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer