Maddie Brown Brush:

Må forsvare datterens (1) amputasjon

Realitystjernen havnet i hardt vær etter at hennes ett år gamle datter måtte amputere beinet.

I HARDT VÆR: Realitystjernen Maddie Brown Brush og ektemannens Caleb Brushs beslutning om å amputere deres ett år gamle datters bein, har ikke gått upåaktet hen. Tidligere har hun fått amputert armen. Foto: Skjermdump fra Instagram/madison_rose11
I HARDT VÆR: Realitystjernen Maddie Brown Brush og ektemannens Caleb Brushs beslutning om å amputere deres ett år gamle datters bein, har ikke gått upåaktet hen. Tidligere har hun fått amputert armen. Foto: Skjermdump fra Instagram/madison_rose11 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 24 år gamle realitystjernen Maddie Brown Brush, kjent fra TLC-programmet «Sister Wives», avslørte på Instagram i slutten av august, at hennes ett år gamle datter Evie hadde fått amputert den ene foten sin.

UFLAKS: Henrik Borg, kjent fra Ex on the Beach, har gått med krykker i tre måneder. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Mariann Habbestad / Rød løper Vis mer

På bildet så man 24-åringen holde datteren i armene, hvor hun hadde en bandasje på den ene hånda, og på det ene beinet sitt.

«Evie mottok en rekke gaver i forbindelse med ettårsdagen. Kirurgen hennes la grunnlaget for den nye foten og bevegeligheten den vil gi», var blant det realitystjernen skrev til innlegget, og forklarte at datteren også hadde gjennomgått en operasjon i hånda for å øke mobiliteten hennes.

Innlegget fikk den gang flere til å sperre opp øynene, og det tok ikke lang tid før kritiske spørsmål haglet mot realitystjernen.

- Har dere kuttet foten av henne?

Nå, i et nylig innlegg, svarer hun på de kritiske spørsmålene hun har mottatt i anledning datterens amputasjon. Det gjør hun på Instagram hvor hun går dypere inn på hun og ektemannen Caleb Brushs beslutning om å få datterens fot amputert.

«Har dere kuttet foten av henne? Hvis hun var funksjonell, hvorfor amputerte dere? Vent, hvor er foten hennes? Var det virkelig nødvendig å kutte foten av henne», er blant spørsmålene 24-åringen har blitt stilt den siste tida.

«Jeg forstår spørsmålene og ved første øyekast ville jeg lurt på det samme», starter hun innlegget med.

Realitystjernen fortsetter med å forklare nyansene i datterens spesifikke sak. Ettåringen ble nemlig født med tilstanden oligodactyly, som ifølge National Center for Biotechnology Information er en misdannelse som blant annet kan medføre at man blir født med færre tær eller fingre, og at beina i kroppen ikke utvikler seg normalt.

Da Evie ble født manglet hun en tommel og en tå, mens det ene beinet manglet et fibula (leggbein, journ.anm.). I tillegg var to av fingrene hennes sammenvokste.

HYLLES: Missedronningen Daniella Alvarez hylles for en video hun publiserte på Instagram. Video: Instagram / Daniella Alvarez. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

I innlegget forklarer 24-åringen at datterens venstre leggbein var omtrent 1/3 kortere enn det høyre.

«Når hun er liten er det ikke veldig merkbart med mindre man ser nøye etter. Men mens hun vokser, så vi på muligheten for en dramatisk forskjell», fortsetter hun.

- Ikke en enkel beslutning

Videre forklarer realitystjernen et enkelte familier og mennesker velger å gjennomføre en forlengende operasjon, men i datterens tilfellet var det ikke sikkert at dette var mulig.

«Hun hadde minst fire store operasjoner foran seg, og det var veldig sannsynlig at foten måtte amputeres til slutt. Derfor valgte vi å utføre amputasjonen nå», forklarer Brush, og legger til:

«Dette var ikke en enkel beslutning. Vi har brukt mye tid på å opparbeide oss kunnskap, snakket med leger, andre familier og mennesker som har fått en kroppsdel amputert, før vi kom til avgjørelsen vi tok».

Det var i fjor at Brush delte åpenhjertig om hvordan hun mottok nyheten om datteras tilstand.

- Jeg bare satt der og forsøkte å finne ut av hva som skjedde. Jeg hadde akkurat fått en baby, og så kom alle disse spesialistene inn. Jeg fikk panikk, fortalte hun til People den gang.

LES OGSÅ: Mener hun splitter folket

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer