Helene Olafsen og Jørgen Nilsen:

Må fjerne brygge og bygninger

Kjendisparet risikerer tvangsmulkt.

DANSEPARTNERE: Helene Olafsen og Jørgen Nilsen ble kjærester etter å ha vært dansepartnere i «Skal vi danse». Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
DANSEPARTNERE: Helene Olafsen og Jørgen Nilsen ble kjærester etter å ha vært dansepartnere i «Skal vi danse». Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Plan- og bygningsetaten (PBE) varslet 23. mai 2021 at det var registrert ulovlige forhold på eiendommen til programleder og tidligere idrettsutøver Helene Olafsen og forloveden Jørgen Nilsen.

I et nytt brev fra kommunen, der også en nabo står som mottaker, opplyser PBE at de hovedsakelig fastholder sine vurderinger som i varselet, og at de derfor går videre med et pålegg.

BRYLLUP: Helene Olafsen snakker om bryllupsplanleggingen. Reporter: Sofe Losen/Video: Se og HØR Vis mer

Det var VG som først omtalte saken.

Olafsen og Nilsen, samt naboen, har nå frist til 20. januar 2022 til å fjerne ulike bygg og brygger. Det er totalt åtte forhold som er listet som ulovlige, og dersom de ikke fjernes innen tidsfristen må partene betale tvangsmulkt på 20.000 kroner hver av de ulike forholdene.

Olafsen fortalte til Se og Hør i sommer at alle tiltakene allerede var der da paret kjøpte boligen, og at de etter å ha mottatt brevet fra kommunen skulle forsøke å sette seg inn i historien.

DRØMMEHJEMMET: Helene Olafsen og Jørgen Nilsen kjøpte drømmeboligen på Malmøya i fjor. Nå viser de frem huset i YouTube-serien «Klarna stikker innom». Video: Klarna Vis mer

«Ulovlige forhold etter plan- og bygningsloven foreldes ikke, og det er alltid nåværende eier/eiere som er ansvarlig for at tiltak er oppført i tråd med bygningslovgivningen» står det i brevet.

Helene Olafsen kommenterer vedtaket fra PBE på følgende måte overfor Se og Hør:

- Ja, vi er i dialog med PBE. Tiltakene ble oppført lenge før vi overtok. Sameiet forholder seg til fristene som er gitt, og skal ta stilling til veien videre i fellesskap. I mellomtiden prøver vi å ikke la det ødelegge for mye livskvalitet, skriver Helene Olafsen i en sms til Se og Hør.

LES OGSÅ: Uenighet i retten: - Veldig ubehagelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer