Miranda McKeon:

Må fjerne begge brystene

19-åringen fikk påvist brystkreft.

OPERASJON: Miranda McKeon må operere vekk begge brystene for å bli kvitt kreften. Foto: Instagram
OPERASJON: Miranda McKeon må operere vekk begge brystene for å bli kvitt kreften. Foto: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 19 år gamle Netflix-stjernen Miranda McKeon er mest kjent for sin rolle som Josie Pye i seersuksessen «Anne with an E».

I juni delte kom den triste beskjeden om at hun hadde blitt diagnostisert med brystkreft. Nyheten delte hun med sine 1,1 millioner følgere på Instagram.

«Det er med et tungt, men håpefullt hjerte at jeg deler nyheten om at jeg nylig ble diagnostisert med brystkreft», innledet 19-åringen innlegget.

«Jeg er 19 år og statistikken sier at sjansen for å ha brystkreft i denne alderen er én av en million. Bokstavelig talt, søk det opp på Google. Jeg er spesiell - men det visste vi», skrev hun videre.

Nylig delte hun imidlertid en ny oppdatering på Instagram, ifølge danske Ekstra Bladet. Der fortalte hun at hun skulle fjerne begge brystene sine:

«I dag er den store dagen!!! Jeg har ankommet San Francisco og skal gjennomgå en operasjon jeg har ventet på i nesten fem måneder».

Dobbel mastektomi

Det er imidlertid ikke uten grunn at McKeon har ventet på denne operasjonen, da den skal fjerne all kreften fra kroppen hennes.

«Jeg må ha en dobbel mastektomi - en prosedyre som fjerner alt brystvev under huden på begge sider, samt noen lymfeknuter på høyre side. Det vil eliminere all kreft og redusere risikoen for tilbakefall betydelig i fremtiden. Det betyr også at jeg kommer til å bli kreftfri!», fortsatte hun i innlegget.

STOLTE: Michael Bublé og kona Luisana Lopilatos holdt en direktesending på Instagram, hvor den tidligere kreftsyke sønnen deres, Noah, dukket opp. Reporter: Christian Wehus. Video: @Michael Bublé. Vis mer

Videre forklarte skuespilleren litt mer detaljert hvordan operasjonen skal utføres, før hun avslutningsvis skrev følgende:

«Jeg er så takknemlig for at jeg kommer til å se ut og føle meg som meg selv igjen».

- Overrasket

19-åringen har vært åpen med følgerne sine om sykdommen og hva hun har gått gjennom. Hun har tidligere delt et ærlig bilde der hun viser hvordan kreftbehandlingen påvirker henne.

I oktober tok hun barbermaskinen fatt og barberte hodet fritt for hår.

KREFTSJOKK: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Det kommer frem i NRK-serien «Karsten og Leif». Foto: NTB Vis mer

«Jeg ble litt overrasket over hvor vakker jeg fortsatt føler meg uten håret. Jeg har innsett at jeg er vakker for mine bidrag i samtaler, for min humor og min sårbarhet, for den type venn jeg er og måten jeg stiller opp for de rundt meg. Skjønnheten min er det minst interessante med meg», skrev hun på Instagram.

I innlegget var hun avbildet mens hun klemte på storebroren Sam.

«Selv om jeg absolutt savner å se meg i speilet og føle meg vakker på den vanlige måten, vil jeg fortsette å feire skjønnheten min på en større og mer meningsfull måte (og jeg har et veldig pent formet hode)», fortsatte hun den gang.

LES OGSÅ: - Jeg prøvde å ikke få panikk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer