Marit Bjørgen:

- Må finne ny mann om jeg skal ha flere barn

Babystopp for den tidligere skidronningen.

BABYSTOPP: Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg har to barn sammen. I et nytt intervju sier Bjørgen at det holder. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BABYSTOPP: Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg har to barn sammen. I et nytt intervju sier Bjørgen at det holder. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2018 kom nyheten om at skistjernen Marit Bjørgen (39) la opp, og dermed la skiene på hylla. Da kunne 39-åringen se tilbake på en imponerende skikarriere, med en rekke medaljer i både OL, VM og NM.

Da Bjørgen la opp, fikk hun også bedre tid til å pleie forholdet til familien, og sammen med samboeren Fred Børre Lundberg (50) har hun barna Marius (4) og Ola. Sistnevnte kom til verden i mars i fjor og blir snart ett år.

I et nytt intervju med KK letter den tidligere skistjernen på sløret når det gjelder familielivet, og sier at hun må finne en ny mann dersom hun skal få flere barn.

- Nei, da tror jeg at jeg må finne meg en ny mann. Så, nei, det er nok stopp nå, tror jeg, sier hun på spørsmål om paret skal ha flere barn.

NYTT FAMILIEMEDLEM: Marit Bjørgen er stolt mamma til sønnene Marius (4) og Ola (1). Her forteller om hvordan det var da Marius ble storebror - og om han kommer til å bli det igjen. Reporter: Hege Lovstad Toverud. Video: Embla Hjort-Larsen. Stillbilde: Scanpix. Klipp: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

Overgang

Som nevnt ble Bjørgen og samboeren Fred Børre tobarnsforeldre da yngstesønnen Ola kom til verden for snart ett år siden. I intervjuet med KK sier den tidligere skidronningen at det var en overgang for storebror Marius da det plutselig kom enda et barn inn i familien.

- Marius syntes det var litt tøft i starten. Jeg skjønner jo det. Han har hatt mamma alene, og så skulle han dele mamma. Det er jo litt utfordrende. Men nå er han en veldig stolt storebror, sier hun, og fortsetter:

IKKE FLERE BARN: I et nytt intervju sier Bjørgen at det ikke blir flere barn med samboeren Fred Børre. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
IKKE FLERE BARN: I et nytt intervju sier Bjørgen at det ikke blir flere barn med samboeren Fred Børre. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg har aldri angret. Jeg gikk inn i en ny rolle som mamma, og det er fullt opp hele tiden. Så jeg rekker egentlig ikke å tenke så mye på det.

Da Se og Hør møtte Bjørgen under Idrettsgallaen på Hamar tidligere i år, kunne hun fortelle at rollen som mor har falt i smak, og at hun har kost seg svært mye det siste året.

- Det har vært et fint år, jeg har kost meg, blitt mamma og det har vært godt å sitte i sofaen og nyte gode prestasjoner på tv også, svarte skidronningen.

39-åringen, som har lagt en svært imponerende karriere bak seg, kunne også fortelle at de to sønnene holder henne på tærne og setter moren på prøve.

- Jeg får ikke tid til å slappe av nei, sa hun lattermildt, og fortsatte:

- Det var mer tid til å slappe av da jeg var toppidrettsutøver.

Bård Tufte Johansen er konferansier under Norges Skiforbunds "kickoff". Han spøkte med Marit Bjørgen om graviditeten. Marit Bjørgen ble også intervjuet av Se & Hør om hvordan rollen som mor blir. Vis mer

- Får prøvd meg

Da paret ventet sitt andre barn sammen la ikke Bjørgen skjul på at hun følte seg privilegert som kan få barn.

- Det er utrolig koselig. Både Fred og jeg har hatt et ønske om å få et barn til, og jeg føler meg veldig privilegert som kan få barn. Jeg er jo voksen og har drevet med toppidrett i mange år, så det er ingen selvfølge, sa hun den gang til KK.

Bjørgen la skiene på hylla i april for snart to år siden, og satte med det punktum for en imponerende idrettskarriere. Med åtte gull, fire sølv og tre bronse er hun tidenes mestvinnende utøver i vinter-OL.

MED SØNNEN: Marit Bjørgen og sønnen Marius i 2017. Foto: NTB Scanpix
MED SØNNEN: Marit Bjørgen og sønnen Marius i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Marit og Fred Børre har vært et par siden 2005, og tidligere har langrennsstjernen lettet på sløret om hvor viktig det har vært med en partner som vet hva det innebærer å være toppidrettsutøver.

Fred Børre har blant annet stått for mye i hjemmet, og da de ble foreldre sammen for første gang var han hjemme med Marius mens skidronningen fikk fokusere på trening og karriere.

Overfor KK avslørte 39-åringen at hun og Lundberg har tilbrakt mer tid borte fra hverandre enn sammen i løpet av alle årene de har vært kjærester.

- Det kunne ikke gått i et hvilket som helst forhold. Fred har hatt forståelse for det fordi han selv har drevet med idrett, sa hun til magasinet.

LES OGSÅ: Tilbake på jobb etter sjokknyheten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer