Coronaviruset

Må droppe «Nytt på nytt»

Erstattes av Sigrid Bonde Tusvik denne uken.

MÅ BLI HJEMME: Komiker Pernille Sørensen kan ikke delta som paneldeltaker i denne ukens «Nytt på nytt»  . Foto: NRK / Anne Liv Ekroll
MÅ BLI HJEMME: Komiker Pernille Sørensen kan ikke delta som paneldeltaker i denne ukens «Nytt på nytt» . Foto: NRK / Anne Liv Ekroll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NRK bekrefter overfor TV 2 at Pernille Sørensen (42) ikke kan delta som paneldeltaker i ukens «Nytt på nytt» som følge av helsemyndighetenes tiltak for å hindre videre smitte.

- Hun holder seg hjemme fra jobb fordi hun er forkjølet, sier «Nytt på nytt»-prosjektleder Kjetil Kooyman i NRK til Se og Hør.

Hun erstattes denne uken av komiker Sigrid Bonde Tusvik (40). Det er foreløpig uklart hvor lenge det vil være behov for «vikaren».

SYNGER OM VIRUSET: Norges Eurovision-finalist Ulrikke Brandstorp ser det lyse i hverdagen, som for tiden og i likhet med andre nordmenn er preget av coronaviruset COVID-19. Video: Instagram / @Ulrikkeofficial Vis mer

- Vi gleder oss veldig. Sigrid har vært med før som gjest. Hun er proff, dyktig og veldig oppdatert på nyhetene. Vi er veldig fornøyd med at hun kunne still, sier han.

Panelet består til vanlig programleder Bård Tufte Johansen (50), paneldeltaker Johan Golden (45) og Sørensen.

Det var 16. mars at Folkehelseinstituttet kom med oppdaterte råd til personer med symptomer på akutt luftveisinfeksjon: Nå bør de holde seg hjemme.

Det gjelder også lette symptomer på forkjølelse eller vondt i halsen, men de fleste trenger ikke å testes for koronaviruset. Testene forbeholdes sårbare grupper og helsepersonell.

CORONA CHALLENGE: Influenser Ava Louise har lagt ut en video på TikTok der hun prøver å skape en ny trend hvor folk skal slikke på toalettsete. Vis mer

Ville helst ikke se seg selv på tv

Det var i 2015 at det ble kjent at Sørensen skulle erstatte Ingrid Gjessing Linhave (42) som panelleder i «Nytt på nytt» på NRK. Nyheten ble annonsert få dager etter at Gjessing Linhave fortalte at hun skulle slutte i programmet etter halvannet år.

Før Sørensens første program, la hun ikke skjul på at hun var usikker på om hun orket å sitte benket foran tv-skjermen for å se sin egen debut. Det sa hun til P4s Radiofrokost.

- Jeg har ikke helt bestemt meg for om jeg vil gjøre det. Det er ikke alltid jeg har lyst til å se på meg selv. Man må være i litt ekstra godt humør for å orke, fortalte Sørensen til P4 den gang.

«Nytt på nytt» har gått sin seiersgang på NRK siden 1999.

LES OGSÅ: Frykter han er smittet: - Blir mørkeredd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer