«Farmen» 2020:

- Må bytte ut hele klesskapet

Kjetil Kirk fikk nesten maks tid på «Farmen»-gården. Nå forteller han hvordan oppholdet har satt sitt preg på ham.

«FARMEN»: Etter en kunnskapskonkurranse, var det Kjetil Kirk som måtte forlate «Farmen» like før semifinalen. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: TV 2 / Ingebjørg Iversen, Se og Hør Vis mer
Publisert

Kunnskap skulle vise seg å ikke være oslogutten Kjetil Kirks (27) sterkeste kort på «Farmen». Faktisk kostet det ham en semifinaleplass tirsdag kveld, og han måtte derfor vinke pent farvel til både hytte og bil.

Etter at de gjenværende deltakerne måtte kjempe side om side mot hverandre i nettopp en kunnskapskonkurranse, var eventyret over for Kirk.

- Jeg tenker at nå har jeg overprestert deluxe. Neida, fra spøk til alvor: Jeg tvilte aldri på egne ferdigheter i tvekamper, men jeg vet at sammenlignet med et par andre så er jeg ikke i samme liga engang, forteller han til Se og Hør, og legger til at det var andre som hadde mer å gjøre i finaleuka enn ham.

- Nå skal de få herje videre og få lov til å kjempe om hytte og bil, fortsetter han.

BAKPÅ: Etter å ha svart feil havnet Kjetil Kirk bakpå i den avgjørende konkurransen. Foto: Alex Iversen / TV 2
BAKPÅ: Etter å ha svart feil havnet Kjetil Kirk bakpå i den avgjørende konkurransen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Åpnet ikke boka

Det var spesielt ett spørsmål i den siste konkurransen som Kirk har bitt seg merke i, nemlig hvor mange slangetyper det finnes i Norge. Selv mente han at det måtte være et lurespørsmål og at svaret derfor var null.

- Alle journalister jeg snakker med sier de trodde det samme. Jeg er ganske sikker på at brorparten i Norge ikke tror det finnes slanger her. Alle vet at det finnes ormer, så jeg tenkte at det måtte være et lurespørsmål. Men nå vet jeg det altså, sier han.

FLØRT: Allerede i første episode kunne man se av Kjetil og Wiktoria fikk en god tone. Nå forteller dem om hva ståa er i dag. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/ TV 2/ Rød Løper Vis mer

27-åringen innrømmer også at han ikke har gjort særlig mye for å tilegne seg mest mulig lærdom på tv-gården.

- Jeg har ikke åpnet gårdsboka. Jeg leste side én og nederst sto det hvilken dag vi fikk vaskepulver, og da var jeg kjempefornøyd og trengte ikke lese mer, sier han lattermildt.

Glad for å ryke

Ifølge Kirk leste andre deltakere langt oftere enn ham. Han påpeker riktignok at han aldri ville ha tapt med vilje på «Farmen» - uansett konkurransegren.

- Det mener jeg er ekstremt respektløst overfor de andre deltakerne. Det ville jeg aldri gjort. Jeg er et konkurransemenneske og en vinnerskalle. Det ser man jo når jeg gruser tre favoritter. Aldri et alternativ å tape med vilje.

Kirk er nemlig den av årets deltakere som har stått i flest tvekamper, og har slått ut tre konkurrenter. Han synes dog at det overhodet ikke var bittert å reise hjem så tett opp mot finalen.

«FARMEN»: Det nærmer seg finalen av «Farmen», men Inger Cecilie Grønnerød blir ikke å se. Dette er grunnen. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Skal jeg være helt ærlig? Jeg var så glad. Herlighet så lei det går an å bli etter å ha bodd på en bondegård og under en stein i 69 dager, sier han, og fortsetter:

- Jeg lengtet ikke hjem, men etter et normalt liv. Det er ikke normalt det vi har gjort. Jeg var veldig fornøyd med å ha vært der så lenge og det holdt mer enn nok.

Han røk altså ikke med vilje, men var sikker på at han ikke ville stå på pallen til slutt.

- Jeg tror også det er enda surere å komme på andreplass enn å ryke som nummer seks eller hva jeg ble. Jeg tenker det er helt fint, påpeker han.

Stort vekttap

Som nevnt har Kirk fått nesten maks ut av oppholdet - og gikk bare glipp av noen få dager på gården. Det nesten tolv uker lange gårdsoppholdet har satt sine spor, også fysisk. Når Se og Hør møter han denne uka er realitydeltakeren nesten ikke til å kjenne igjen.

- Fra å kose seg med god mat og drikke hver dag i 27 år, til å bare spise havregrøt og poteter i tre måneder, så gjør det noe med kroppen din, forteller han.

DA: Kjetil Kirk under den første uka på tv-gården. Foto: Alex Iversen
DA: Kjetil Kirk under den første uka på tv-gården. Foto: Alex Iversen Vis mer
NÅ: Vel hjemme i 2020 kan Kirk fortelle at han mistet 16 kilo på «Farmen» Foto: Alex Iversen / TV 2
NÅ: Vel hjemme i 2020 kan Kirk fortelle at han mistet 16 kilo på «Farmen» Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Kirk kan avsløre at han tok av hele 16 kilo i løpet av de elleve ukene han var på innspilling. Det er imidlertid ikke gratis, skal vi tro ham.

- Jeg må bytte ut hele klesskapet og vel så det. Jeg har vært på verdens beste slankekur og tenker jeg er kjempeheldig som har fått den muligheten når alle treningssentre er stengt, forteller han.

Nå ønsker 27-åringen å ta med seg det gode grunnlaget videre i hverdagen, men vil ikke avsløre summene han har brukt på sin nye garderobe.

LES OGSÅ: Derfor svarer han ikke på frierbrev

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer