Må bruke trygghetsalarm

Familien frykter for Kongens helse - ett år etter hjerteoperasjonen.

FRYKTER SYKDOM: Etter kong Haralds sykdom de siste årene, har både han og dronning Sonja tatt i bruk trygghetsalarm. Foto: All Over
FRYKTER SYKDOM: Etter kong Haralds sykdom de siste årene, har både han og dronning Sonja tatt i bruk trygghetsalarm. Foto: All Over Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Tar ingen sjanser!


Kongefamilien tar ingen sjanser etter kong Haralds sykdom. Kongens helse er fortsatt et alvorlig tema på Slottet, og i følge Se og Hør er nå både Harald og Sonja blitt utstyrt med trygghetsalarm.

 

Etter kreftsykdommen i 2003 og hjerteoperasjonen i fjor har spesielt den nærmeste familie fryktet for kong Haralds helse. Selv om både Kongen og Dronningen føler seg friske nå, har de i samråd med sine nærmeste valgt å ta i bruk trygghetsalarm.

 

Trygghetsalarmen fungerer som en ringeklokke som kan festes i en snor rundt halsen eller brukes som et enkelt armbåndsur. Trykker man på knappen, aktiveres alarmen, og sender nødsignaler til vakter som tilkaller medisinsk personell.

 

Når kongeparet til daglig ferdes i offisielle oppdrag, er de omgitt av både representanter for hoffet, medisinsk personell og en rekke spesialtrente livvakter fra politiet som også er førstehjelpsutdannet. Trygghetsalarmene vil imidlertid kunne gi en ekstra trygghet når Harald og Sonja ferdes uten oppsyn, for eksempel i fjellet eller på sjøen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer