- Må bli kåt på musikken

Jørn Hoel ser fram til å vise ukjente sider av seg selv.

SEOGHØR.NO: Tirsdag ble de ti nye deltagerne til årets «Stjernekamp», presentert for pressen. I fjor var det den New York-baserte Sylia som sang seg inn i nordmenns hjerter med en egenkomponert låt og «You Got The Love»- låta.

Årets deltagere er Anita Skorgan, Lars Erik Blokkhus, Jørn Hoel, Unni Wilhelmsen, Paul Hansen, Nora Jabri, Reidun Sæther, Mo, Railee og Eddi Guz.

Den etablerte artisten Jørn Hoel, avslører hva som er grunnen til at han takket ja.

- Da jeg slo gjennom på 80-tallet ble jeg Jørn Hoel. Nå må jeg ha en ny utfordring. Jeg må tilbake til slik det startet og bli mer kåt på musikklivet.

- Har du noen strategi for å bli Norges neste ultimate entertainer?

STJERNEKAMP: Jørn Hoel takket ja fordi han vil bli mer kåt på musikklivet igjen.  Foto: Stella Pictures
STJERNEKAMP: Jørn Hoel takket ja fordi han vil bli mer kåt på musikklivet igjen. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Nå synes jeg jo at jeg er ganske ultimat fra før av. I hvert fall den ultimate Jørn Hoel, ler artisten.

Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus fra Vestfold er skråsikker på at han skal vinne konkurransen med sjarm om høy show-faktor.

VIL VINNE: Lars Erik Blokkhus er klar for å vinne Stjernekamp. 
 Foto: Stella Pictures
VIL VINNE: Lars Erik Blokkhus er klar for å vinne Stjernekamp. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Jeg har ikke noe gullstrupe, men jeg er en showmann og en entertainer, så jeg skal bare trå til og vinne hele greia, konstaterer sangeren.

Sammen med bandet Plumbo vant han Spellemannsprisen i 2012 for «Årets hit» med sangen «Møkkamann». Den gang fikk han sterk kritikk da han kalte Madcon-gutta «mokkamann» under utdelingen.

- Hva tenker du om alle de forskjellige sjangerne?

- De fleste tror jeg skal gå greit, men opera og hip hop blir tøft. Men det er bare å brette opp armene, sier Vestfold-gutten.

Gleder seg til å konkurrere mot de etablerte

Tidligere Melodi Grand Prix-deltager Mo føler seg klar til å konkurrere mot etablerte artister som Anita Skorgan og Jørn Hoel.

- Når jeg ble spurt om å bli med så var jeg usikker. Etter å ha tenkt nøye, så merket jeg at dette blir annerledes enn alt annet. Alt handler om musikk og deg som artist, sier han.

STJERNEKAMP: Mo Abdi Farah skal delta i konkurransen om å bli Norges ultimate entertainer.  Foto: Stella Pictures
STJERNEKAMP: Mo Abdi Farah skal delta i konkurransen om å bli Norges ultimate entertainer. Foto: Stella Pictures Vis mer

Charlotte Kristiansen er konkurransens yngste deltager.

Hun er for mange kjent som barneartisten Lotta, men har nå tatt artistnavnet Reilee.

Hun forteller at hun satser internasjonalt, men at dett er noe av det største hun har vært med på hittil.

- Det blir stort å konkurrere mot de etablerte artistene. Jeg tenker at jeg tar det som en stor mulighet for meg, og vil vise meg frem.

Med opp mot 790.000 seere, har «Stjernekamp»-deltakerne tatt et solid grep om lørdagskvelden i de tusen norske TV-hjem. NRK-programmet er kjent for å la etablerte artister konkurrere på lik linje med helt ukjente folk. I fjor røk selveste Elisabeth «Bettan» Andreassen ut i første avstemning.

LES OGSÅ: Hyller vinneren