Gerhard Schröder:

Må betale konas eksmann etter utroskap

Tysklands tidligere forbundskansler befinner seg i et trekantdrama. Nå går det utover lommeboken.

GIFT: Gerhard Schröder er i dag gift med Kim Se-yeon. Forholdet har imidlertid ikke vært uten humper i veien. Foto: Splash News / NTB
GIFT: Gerhard Schröder er i dag gift med Kim Se-yeon. Forholdet har imidlertid ikke vært uten humper i veien. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert

Tysklands tidligere forbundskansler Gerhard Schröder (77) befinner seg nå om dagen i en skikkelig knipe. Han var forbundskansler til han tapte valget i 2005, og Angela Merkel overtok.

I åra etter har han imidlertid ikke gått helt under jorden, og er nå i et kjærlig forhold med kona Kim So-yeon (53). Ekteskapet kommer imidlertid til å koste ham dyrt.

Danske BT skriver nemlig at 77-åringen nå må betale erstatning til konas eksmann etter utroskap.

ANKLAGES: «The Real Housewives of Beverly Hills»-profilen Denise Richards anklages for å ha ligget med venninnen, Brandi Glanville. Video: Hayu hos TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Må punge ut

Ifølge The Korea Times må han punge ut 30 millioner sør-koreanske won, som tilsvarer 225 000 kroner, til eksmannen.

Det hele skyldes nemlig at 77-åringen og hans nåværende kone innledet en affære mens hun fremdeles var gift med eksmannen. Paret skilte seg i 2017, og ved inngåelse av skilsmissen krevde mannen at hun skulle avslutte affæren med Schröder.

Det skjedde ikke.

I 2018 ga den tidligere kansleren sitt ja til 53-åringen, i det som er hans femte ekteskap.

Dermed bar det til retten for det nye ekteparet, der eksmannen altså forlanget en erstatning for at ekteskapet hans hadde blitt ødelagt. Han ønsket i utgangspunktet 100 millioner won.

DRAMA: I siste episode av «Keeping Up With The Kardashians», fikk vi endelig se hvordan Khloé Kardashian reagerte på utroskapen til sin daværende partner, Tristan Thompson. Video: TV2 Sumo. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

«Ringenes herre»

Retten nådde altså sin beslutning, og eksmannen får sin erstatning. Det skyldes at 53-åringen brøt med sin skilsmisseavtale, ettersom hun fremdeles hadde et kjærlighetsforhold med Schröder etter skilsmissen.

Paret møttes på en internasjonal konferanse, der Kim jobbet som tolk for den tidligere kansleren.

Som nevnt er dette 77-åringens femte ekteskap. Han har tidligere vært gift med Eva Schubach (1968-1972), Anne Taschenmacher (1972-1984), Hiltrud Hampel (1984-1997) og Doris Köpf (1997-2018).

De mange ekteskapene har gitt ham kallenavn som «Audi Man», som en referanse til de fire ringene i Audi-symbolet, og «The Lord of the Rings», eller «Ringenes herre» på norsk.

LØGNDETEKTOR: Jørgine Vasstrand innrømmer at hun ble revet med da hun arrangerte løgndetektortest for familien sin under innspillingen av «Funkyfam». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: Kjendissønnen må punge ut etter skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer