Zara Holland:

Må betale dyrt etter coronabrudd

Den britiske realitystjernen slapp fengsel etter å ha forsøkt å flykte fra Barbados.

SLIPPER FENGSEL: Zara Holland må betale kjempebot etter coronabrudd, men slipper å sitte bak murene. Foto: Can Nguyen / REX / NTB
SLIPPER FENGSEL: Zara Holland må betale kjempebot etter coronabrudd, men slipper å sitte bak murene. Foto: Can Nguyen / REX / NTB Vis mer
Publisert

Den britiske modellen og tidligere «Love Island»-deltakeren Zara Holland (25) har denne uka vært i hardt vær etter at hun brøt coronarestriksjonene på den karibiske øya Barbados.

Holland, som i 2015 ble kronet til Miss Storbritannia, før hun ble fratatt tittelen etter å ha hatt sex på tv, ble arrestert forrige uke.

Hun og kjæresten Elliot Love (30) måtte nemlig holde seg i isolasjon på hotellet etter de ankom øya - ettersom de hadde tatt en obligatorisk coronatest.

Love fikk positivt resultat, men paret tok seg likevel til flyplassen i et forsøk på å forlate landet.

Der ble de pågrepet av politiet, og onsdag møtte Holland i retten.

Erklært skyldig

Der sa hun seg skyldig i å bryte coronareglene, ved å forlate hotellet i påvente av testen.

DØMT: Den spanske Youtube-stjerna Kanghua Ren er dømt til fengsel etter å ha servert en uhyggelig kjeksvariant til en hjemløs mann på gata. Video: Youtube/ReSet Vis mer

25-åringen risikerte ett års fengsel, men kom unna med en bot på 12 000 barbadiske dollar, tilsvarende 50 000 norske kroner. Det skriver lokalavisen Barbados Today.

Kjæresten er foreløpig ikke stilt for retten.

En talsperson for Hollands familie har tidligere gitt en uttalelse til lokalavisa Barbados Today på vegne av 25-åringen. Der hevder hun at det hele dreier seg om en enorm misforståelse.

- Jeg ville aldri gjort noe for å ødelegge for en hel nasjon som jeg ikke har noe annet enn kjærlighet og respekt for, sa hun da.

En turist ble ifølge avisen fengslet i seks måneder for et liknende brudd forrige uke.

PANDEMI: Året ble snudd på hodet for mange av oss da corona inntraff i mars - deriblant Martine Lunde. Video: Rød Løper/TV 2 Sumo Vis mer

Startet underskriftskampanje

Ifølge lokalavisen var det registrert 33 nye coronatilfeller knyttet til flyplassen paret dukket opp på.

Flere lokale satte i gang en underskriftskampanje for å få den britiske realitystjernen dømt til fengsel. Over 4000 mennesker blir derfor skuffet over at 25-åringen slapp unna med en bot.

«De handlet på et nivå av selvopptatthet og berettigelse som er utrolig. De undergravde det enorme arbeidet som er lagt ned fra regjeringen og folket av Barbados for en tilbakeføring av samfunnet, og risikerte ikke bare barbadianeres levebrød, men også deres liv», skrev initiativtaker James Maclean i kampanjen.

Personene bak kampanjen har foreløpig ikke kommentert rettsavgjørelsen.

LES OGSÅ: Sjokkbrudd: - Vanskelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer