Må betale 50 000 for logo-misbruk

Therese Johaug må forandre på hanskekolleksjon.

SEOGHØR.NO: Therese Johaug (24) gjør ikke bare suksess i skisporet som en av landets fremste langrensløpere.

Det siste året har hun blant annet inngått en lukrativ avtale med det eksklusive kjøpesenteret Eger i Oslo, om å være deres ansikt utad. I tillegg har hun lansert sin egen sporty hanskekolleksjon.

I dag skriver Dagbladet at Johaug må betale 50 000 kroner til organisasjonen Aktiv mot Kreft.

Bakgrunnen for erstatningskravet kommer etter at det svenske firmaet WeSC anklaget Johaugs kleslogo for plagiat av deres egen, velkjente logo.

HER KAN DU SE DENNE UKENS SEOGHØR.NO WEEKEND-TV

Small Nordic, firma bak hanskene, kom raskt i dialog med et svenske skateboard-klesmerke, og leder Jon Inge Gullikstad sier til avisen at de har kommet fram til en enighet.

- Det var klønete av oss å utforme de to modellene dette gjelder slik. På to av modellene ble selve bokstavene løftet ut fra mønsteret som omgir dem. Det ble litt feil. Jeg ser det, og vi skal som sagt forandre på det. Dialogen har vært god og konstruktiv, sier han.

For tiden er Johaug opptatt med høydetrening i Italia, og har hatt minimalt med saken å gjøre selv:

- Det er synd at det ble litt kluss med et par av modellene, men heldigvis har jeg dyktige forlk rundt meg som har ordnet opp i dette til alles beste. Denne saken har verken kostet meg nattessøvn eller treningstimer. Men jeg er glad den ble løst i minnelighet, sier hun til avisen via sin manager Jørn Ernst.

I videoen øverst i saken kan du bli med Therese Johaug på fotoshoot!

VINN FLOTTE PREMIER - SE VÅR JULEKALENDER HER
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Therese Johaug ble stoppet i sikkerhetskontroll