Leif Einar Lothe:

Må avlyse drømmetur

Coronaen og en million kroner satte en stopper for ekspedisjonen rundt Nordpolen.

KASTER INN HÅNDKLEET: - Jeg trodde vi skulle trosse coronaen, men vi har fått nei av kanadiske myndigheter, sier en frustrert, men ikke utslått Leif Einar Lothe. Nå blir ekspedisjonen utsatt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KASTER INN HÅNDKLEET: - Jeg trodde vi skulle trosse coronaen, men vi har fått nei av kanadiske myndigheter, sier en frustrert, men ikke utslått Leif Einar Lothe. Nå blir ekspedisjonen utsatt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leif Einar Lothe, også kjent som Lothepus, kan kalle seg skipsreder etter at han kjøpte forskningsfartøyet «Johan Ruud», slik Dagbladet tidligere har omtalt. Skipet har i mange år blitt brukt av Universitetet i Tromsø (UiT).

- Jeg betalte rundt 2,4 millioner kroner for «Johan Ruud», sier Lothe til Dagbladet.

- Målet var å seile Nordøst- og Nordvestpassasjen, og selv om coronaepedemien gjorde alt vanskeligere, trodde jeg at vi skulle klare det likevel, sier han.

- Nå, eller om et år

Men i slutten av forrige uke ble det bestemt at det ikke blir noen ekspedisjon. Coronaen er hovedårsaken, forteller Lothe, som har fått beskjed fra kanadiske myndigheter om at de ikke får lov til å ferdes i deres farvann.

- Det er Canada som stopper oss, sier Lothe oppgitt, men ikke utslått.

- Skal vi klare å komme gjennom Nordøst- og Nordvestpassasjen, må vi dra i begynnelsen av juli. Da har vi fire måneder på oss. Det er nå, eller om ett år. Vi har fått et nei fra kanadiske myndigheter nå, og dessuten ligger det an til problemer med Murmansk og russerne også.

- Må finne på noe annet

Siden ekspedisjonen bare lar seg mulig å gjennomføre om sommeren, blir hans eneste mulighet å utsette det ett år. Lothe forteller at TV 2 og produksjonsselskapet The Oslo Company er med på ekspedisjonsplanene, som skal bli et tv-program. Flere kjendiser skal også være med, som Dagbladet har omtalt tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer