Therese Johaug:

- Lyst til å bli mamma en gang i framtiden

Skistjernen ønsker å satse mer på familielivet etter endt proffkarriere.

LA OPP: Lørdag tok Therese Johaug gull på 30 km i Holmenkollen - hennes siste renn som profesjonell langrennsløper. Her med blant andre forloveden Nils Jakob Hoff (ytterst t.v.). Foto: Lise Åserud / NTB
LA OPP: Lørdag tok Therese Johaug gull på 30 km i Holmenkollen - hennes siste renn som profesjonell langrennsløper. Her med blant andre forloveden Nils Jakob Hoff (ytterst t.v.). Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Therese Johaug (33) utklasset konkurrentene i sitt Holmenkollen-farvel. Der gråt hun underveis. Snart skal kjæreste og familie få mer tid med henne.

- For en fantastisk karriere og for noen gode minner du har gitt oss, sa kronprins Haakon da han møtte Johaug etter målgang.

De spøkte og lo i solskinnet.

KONGELIG HYLLEST: Therese Johaug sammen med kronprins Haakon etter gullet i helgen. Foto: Lise Åserud / NTB
KONGELIG HYLLEST: Therese Johaug sammen med kronprins Haakon etter gullet i helgen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Johaug møtte til pressekonferanse vel en time etter rennslutt. På veien dit hadde hun blitt dusjet i champagne av lagvenninner.

- Jeg har litt vondt inni meg. Det er en tid for alt. Jeg kjenner at jeg har lyst til å gi meg på topp. Jeg kjenner innerst inne at dette er en riktig beslutning. Livet er mer enn langrenn. Jeg har lyst til å bli mamma en gang i framtiden, sa Johaug.

Mer tid til familien

- Jeg gleder meg til å få mer tid med Nils Jakob (Hoff, samboer) og familien. Det har vært et spesielt siste år med mange restriksjoner. Jeg har bortprioritert dem, fortsatte hun.

Hoff var smittet av corona da Johaug kom hjem fra OL.

Langrennsstjernen fortalte lørdag at hun i tiden framover satser for fullt på merkevaren Johaug. Idrettskarrieren er over på topplan.

- Om jeg tar på meg startnummer neste år, med joggesko eller ski, så blir det på helt andre premisser enn nå, sa Johaug.

Hun tok beslutningen om å legge opp fredag for halvannen uke siden.

– Det blir litt feiring i kveld. Så får vi se hvor lenge jeg holder ut.

PARODI: Grunde Myhrer sin Erling Braut Haaland-parodi på langrennsski tar av på internett. Video: Særsland. Vis mer

LES OGSÅ: - Visste tidlig at hun var den rette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer