Merete Lingjærde:

- Lykkelig nyoperert

Merete Lingjærde skadet seg stygt i julen. Nå har hun blitt operert.

SKADET: Slik er du vant med å se henne. Stylet og pyntet til «Skal vi danse». Hverdagen fremover blir derimot langt fra glamorøs. Foto: Espen Solli / TV 2
SKADET: Slik er du vant med å se henne. Stylet og pyntet til «Skal vi danse». Hverdagen fremover blir derimot langt fra glamorøs. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I romjulen ble det kjent at «Skal vi danse»-profil Merete Lingjærde (59) hadde skadet kneet stygt i en slalåm-ulykke. Dermed ble skigleden stanset, og året avsluttet på et smertefullt vis.

- Det var idet jeg skulle gå av skiheisen at kneet var vridd én vei og kroppen den andre. Det var så vondt, og det kjentes ut som beinet røyk. Jeg fikk heldigvis god hjelp av skipatruljen som var der, og ble hentet med snøscooter, sa hun til Se og Hør om hendelsen.

Undersøkelser viste etter hvert at skaden ikke kom til å gå over av seg selv, og dermed måtte Lingjærde begynne å forberede seg på operasjon.

Fredag denne uken delte hun på Instagram at hun nå har fullført en vellykket kneoperasjon.

Lang rehabilitering

«Lettet. Operasjon vellykket. Supre leger og sykepleiere på Bærum! Hjem i morgen, noen uker med helt stivt ben før tålmodighetsprøve med langsom opptrening», er blant det Lingjærde skriver på Instagram.

Overfor Se og Hør forteller Lingjærde at hun på forhånd gruet seg til operasjonen, men at hun nå er lettet over at den er over. Hun skal blant annet ha fått satt inn skruer og festet korsbåndet som røyk under skiulykken i desember.

- Jeg er lykkelig nyoperert av dyktige leger, forteller Lingjærde til Se og Hør lørdag formiddag.

Men operasjonen var er bare starten på en lang prosess. Dermed er skisesongen over for i år, ifølge «Skal vi danse»-dommeren.

- Opptreningen kan ta mellom seks og åtte måneder. Jeg skal jobbe med dyktige fysioterapeuter og treningsfolk, også blir den største utfordringen å være tålmodig. For der er jeg ikke særlig god, sier Lingjærde.

Nå skal hun la kneet hvile i to til tre uker, før hun smått kan begynne å bevege det. Første mål hun har satt seg er en liten motorsykkeltur til våren. Hun har lagt andre, mer langsiktige planer:

- Jeg har et mål om å ta på langrennsskiene neste år. Å få gått en liten tur på flatmark.

STERK HISTORIE: Dommer i «Skal vi danse», Merete Lingjærde, forteller en sterk historie på TV2 i påsken. Video: TV2 Vis mer

Eskalerende smerte

Etter ulykken, var det ikke klart hvor alvorlig kneskaden var. Lingjærde fortalte til Se og Hør at hun hadde en følelse av at noe ikke stemte. Kneet ble mer og mer hovent, og til slutt måtte hun avlaste det med krykker.

- Dette er ikke bra, og det er ikke småtterier som har skjedd. Jeg kjenner selv at det er noe som ikke stemmer. Legen sa det kunne være både menisken og korsbåndet, sa hun, og la til:

- Men det er ingenting som er fastsatt ennå.

Det skulle senere vise seg at situasjonen var slik legen og Lingjærde hadde fryktet: kneet hadde behov for operasjon.

LES OGSÅ: Snakker ut om ryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer