TAKKER KONA FOR SUKSESSEN: Halvdan Sivertsen og kona Marit er fortsatt lykkelig gift – 36 år etter krangelen som førte til hans gjennombrudd. Foto: Se og Hør
TAKKER KONA FOR SUKSESSEN: Halvdan Sivertsen og kona Marit er fortsatt lykkelig gift – 36 år etter krangelen som førte til hans gjennombrudd. Foto: Se og HørVis mer

Lykkelig gift i 37 år

Han sjarmerte hele Norge med den vakre kjærlighetserklæringen. Den ble til etter en voldsom krangel!

SEOGHØR.NO: I fjor feiret den folkekjære musikeren Halvdan Sivertsen (65) 40 år som artist. Det ble markert i forrige helgs jubileumsprogram «Halvdan – helt akustisk».

Men det var først med det tredje albumet «Vårvisa» – i 1979 – at det tok av. Det kan han takke kona, billedkunstneren Marit Ellisiv Bakken (61) for.

Det var nemlig da klassikeren «Kjærlighetsvisa» ble utgitt. Den ble skrevet etter en heftig krangel med Marit.

– Hun gikk ut, og slamret døra igjen. Da satte jeg meg ned, og det tok meg to timer – verken mer eller mindre – å skrive tekst og melodi. Så kom hun hjem, og var fortsatt ikke helt blid. Jeg satte meg ned, og sang «Kjærlighetsvisa». Hehe. Vi er gift ennå, røper Halvdan i NRK-dokumentaren «Gammel vil du aldri bli».

Halvdan og kona hadde kjent hverandre i flere år før de ble kjærester tidlig på 1970-tallet. I 1978 ble de mann og kone – og har holdt sammen siden.

– Vi er verdens beste venner, samtidig som vi er kjærester, sa paret til Se og Hør for ti år siden.

FIN FAMILIE: Det lykkelige ekteparet har døtrene Linda og Marie sammen. Foto: Se og Hør
FIN FAMILIE: Det lykkelige ekteparet har døtrene Linda og Marie sammen. Foto: Se og Hør Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Paret har to døtre. De inspirerte Halvdan til å ta jobben som programleder for Barne TV-satsingen «Tre-fire-fem» - bedre kjent som «Labbetuss».

– Jeg hadde jo barn i riktig alder, datteren min Marie var to år på den tiden. Og da jeg fikk høre at Geir Børresen skulle være med, og jeg fikk se manuset, sa jeg ja – under tvil, fortalte Halvdan i TV 2-programmet «Hver gang vi møtes».

LES OGSÅ: Åpner seg om kjærligheten til kona

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.