Jenna Marbles:

Lykke for YouTube-stjernen etter kontroversen

Paret røpet gladnyheten på direktesending.

GIFTER SEG: Jenna Marbles og kjæresten Julien Solomita er forlovet. Foto: Broadimage/REX/NTB
GIFTER SEG: Jenna Marbles og kjæresten Julien Solomita er forlovet. Foto: Broadimage/REX/NTB Vis mer
Publisert

Youtuber Jenna «Marbles» Mourey (34) var blant de aller første store kjendisene på videoplattformen. I ti år underholdt hun en massiv følgeskare, men sjokkerte alle i fjor da hun kunngjorde at det var slutt.

Youtube-exiten kom som følge av at gamle videoer fikk nytt liv, blant annet en video av at hun sminket seg som rapperen Nicki Minaj for en parodi. At hvite mennesker sminker seg svarte i ansiktet er kjent som «blackface» og blir ansett som rasisme.

I sin siste video på plattformen beklaget hun de tidligere videoene, og fortalte at hensikten aldri var å såre noen.

- Det var ikke min intensjon å gjøre blackface. Folk ble såret, og da har det ikke noe å si at jeg ikke mente noe vondt med det. Dette er ikke greit, og jeg er så utrolig lei meg for at jeg gjorde dette, og for at folk har blitt opprørte og såret av videoen, sa hun da.

BEKLAGER: I en 14 minutter lang video legger youtuber James Charles (21) seg helt flat. Video: Youtube / James Charles Vis mer

Spurte om tillatelse

Selv om fjoråret i den forbindelse ble tøft for Mourey, kunne hun og kjæresten Julien Solomita (28) fredag dele en gladnyhet.

Det var under en sending på streaming-tjenesten Twitch at sistnevnte kunne røpe at de to hadde tatt forholdet videre.

- For en liten stund siden, og dette er så rart, spurte jeg Jenna om hun ville gifte seg med meg, og hun sa ja. Så vi er forlovet, sa 28-åringen under sendingen.

Han delte også et bilde av ringen han hadde fridd med.

Solomita kunne også røpe at han hadde bedt om tillatelse fra et viktig familiemedlem før han gikk ned på kne - nemlig hunden Marbles. Heldigvis for ham ble det ja.

- Jeg våknet bare en dag og ville gifte meg med henne, sa han videre.

Møttes på bar

De to ble et par for åtte år siden, og har begge jobbet med sosiale medier - gjerne sammen.

AVSLØRER: Ryktene har svirret om at Kanye West har vært utro mot Kim Kardashian West med youtuberen Jeffree Star. Nå kommenterer sistnevnte ryktene. Video: Jeffree Star Vis mer

Fram til i sommer hadde de også en podkast sammen. Den tok også slutt i fjor.

- Jeg har ikke vært på internett på en stund. Jeg får hjelp og er bare en person nå, sa hun i siste episode.

Solomita har tidligere fortalt om hvordan de to møttes. Han jobbet da på en bar i Los Angeles, som Marbles ofte besøkte med venner.

- Jeg fikk møte denne veldig søte jenta som hadde kommet innom en del. Hun pleide å sitte med en gruppe venner, men endelig ble jeg introdusert til henne. Én dag sa hun «kanskje du skulle henge med oss og ikke jobbe en kveld», forklarte han i en Youtube-video fra 2014, ifølge Distractify.

SLÅR TILBAKE: I helga dukket det opp et bilde av realitystjerna Khloé Kardashian (36) i sosiale medier iført en leopardmønstret bikini, helt uredigert. Bildet har gått sin seiersgang i sosiale medier, nå svarer hun. Video: Se og Hør Vis mer

Tatt i forsvar

Reaksjonene i forbindelse med kontroversen var delte. Mens flere gikk hardt ut mot Marbles, var det flere som tok henne i forsvar.

Flere mener dette viser hvordan «cancel culture» fungerer, der man bestemmer seg for å avskrive en offentlig person fordi de har sagt eller gjort noe kontroversielt.

- La oss slutte å normalisere det å gå igjennom ti år av livet til noen, for å prøve å finne noe de har gjort som kan ødelegge livet deres, tvitret Youtuberen Gabbie Hanna.

Flere ga også Mourey ros for å ha gått ut offentlig, og tatt ansvar for ting hun har sagt og gjort tidligere.

LES OGSÅ: Hetset før han døde: - Motbydelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer