«Farmen kjendis»:

Lurte tv-seerne: - Avtalt spill

Søndagens «Farmen kjendis»-tvekamp var ikke helt slik den fremsto på tv.

INNGIKK AVTALE: Sølje Bergman (til venstre) er klar for den femte uken i «Farmen kjendis». Det er ikke Signy Fardal, som tapte søndagens tvekamp med vilje. Foto: Alex Iversen / TV 2
INNGIKK AVTALE: Sølje Bergman (til venstre) er klar for den femte uken i «Farmen kjendis». Det er ikke Signy Fardal, som tapte søndagens tvekamp med vilje. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert

Kun én uke og én tvekamp gjenstår i «Farmen kjendis» før den store finaleuken tar til, og søndag var det tidligere Elle-redaktør Signy Fardal (59) som måtte se seg slått etter å ha tapt i melkespannholding mot skuespiller Sølje Bergman (45).

- Jeg skulle tape

Men ifølge Fardal, som nå må ta til takke med «Torpet kjendis», var søndagens tvekamp avgjort lenge før den i det hele tatt hadde startet.

KRANGEL: Det brør ut full krangel på «Farmen Kjendis» mellom blogger Anniken Jørgensen og programleder Thomas Felberg. Video: TV 2. Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

- De har klippet det bort, men jeg sa til alle jentene at «slapp av, jeg skal hjem». Det var ikke sånn at jeg ikke ville bli værende, men jeg ønsket det litt mindre enn de andre. Jeg lovet jentene at den jeg valgte som annenkjempe skulle vinne tvekampen. Jeg skulle tape, sier «Farmen kjendis»-deltakeren til Se og Hør.

SPILL FOR GALLERIET: Signy Fardal hadde gitt beskjed til de andre deltakerne at hun ville tape melkespann-konkurransen med vilje - selv om det ikke så helt slik ut på tv. Foto: Alex Iversen / TV 2
SPILL FOR GALLERIET: Signy Fardal hadde gitt beskjed til de andre deltakerne at hun ville tape melkespann-konkurransen med vilje - selv om det ikke så helt slik ut på tv. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Sa du det mens kameraene var der?

- Ja, men det har de klippet bort, noe jeg skjønner godt. Jeg sa det fra første dag der inne, at den dagen jeg blir valgt til førstekjempe - så blir det som en billett hjem for meg.

BÅND: Anniken Jørgensen og Øde Nerdrum fant tonen inne på «Farmen»-gården - et vennskap «Annijor» ønsker å ha livet ut. Video: Rød Løper/TV 2 Sumo Vis mer

Fikk velge gren

Fardal skal ha spurt de andre jentene på gården om det var noen som hadde lyst til å ta kampen, men det var få som ville ta sjansen. Til slutt skal Sølje Bergman ha meldt seg frivillig.

- Seinere ba jeg Sølje velge grenen melkespann, for om hun hadde valgt for eksempel saging ville jeg ha dummet meg skikkelig ut på tv. Dermed endte det i at jeg lovet å tape, mens jeg samtidig fikk velge gren.

Hun forteller om en avtale som var nøye planlagt.

- Jeg skulle holde spannene i to minutter, før jeg skulle sette dem ned. Om Sølje skulle bli sliten før det, var planen at hun skulle hun bite seg i underleppa som et tegn til at jeg måtte gi meg.

FARMEN: Espen Thoresen meldte seg på «Farmen» i fylla. Vis mer

Savnet livet hjemme

Men så enkelt ble det imidlertid ikke. Signy Fardal mener nemlig å ha gått inn i en slags transe mens hun sto og holdt spannene på tvekampplassen.

- Jeg fulgte ikke med på Søljes ansikt engang, og hørte til slutt Tiril (Sjåstad Christiansen, 25, programleder, journ. anm.) si at vi hadde holdt i to minutter og 30 sekunder. Det var da jeg satte ned spannene.

GOD KLEM: Signy Fardal ville hjem, og ga venninna en stor klem etter å ha tapt søndagens tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2
GOD KLEM: Signy Fardal ville hjem, og ga venninna en stor klem etter å ha tapt søndagens tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Det var et avtalt spill, og Sølje hadde et større ønske enn meg til å gå inn igjen på gården, sier den tidligere Elle-redaktøren, som mener det var enkle grunner som gjorde at hun syntes det var like greit å reise hjem fra Lundereid gård i Kragerø.

- Jeg trodde jeg skulle holde i to uker og hadde vært der i fire. Jeg savnet de hjemme, hadde lyst til å vaske håret med varmt vann og kjente på at det hadde vært deilig å legge seg i rent sengetøy. Men jeg var ikke lei av «Farmen kjendis» heller.

- Klippet bort

Til Se og Hør bekrefter Sølje Bergman at utfallet av søndagens tvekamp var avtalt spill.

- Signy sa tidlig at den dagen hun eventuelt ble valgt til førstekjempe var det hennes mulighet til å dra hjem. Etter hvert sa hun at hun mente det fortsatt, men at hun likevel ikke var så klar for å dra hjem, forteller hun.

GODE VENNER: Signy Fardal og Sølje Bergman fikk et nært vennskap inne på gården. Søndag møttes de til kamp. Foto: Alex Iversen / TV 2
GODE VENNER: Signy Fardal og Sølje Bergman fikk et nært vennskap inne på gården. Søndag møttes de til kamp. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Ifølge den 45 år gamle skuespilleren var det i onsdagsepisoden at Fardal sa til de andre jentene at hun ikke var motivert for å vinne tvekampen.

- Men det ble klippet bort.

KRANGEL: John Arne Riise og Espen Thoresen kom ikke godt overens under innspillingen av «Farmen Kjendis». Video: TV2 . Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Redd for å drite meg ut

Bergman medgir at hun meldte seg frivillig til rollen som annenkjempe, men at hun ikke følte seg helt sikker på å vinne kampen av den grunn.

- Man vet jo aldri når man går inn i en sånn kamp, jeg kunne fort ha dummet meg skikkelig ut. Jeg meldte meg først og fremst fordi jeg kom inn på gården sammen med Signy og ikke minst med tanke på at vi ble så gode venner der inne. På denne måten ville vi få hele reisen sammen. Dessuten ville ingen av de andre ta kampen.

Hun var likevel ganske «shaky» underveis - mens kampen pågikk.

- Signy var opptatt av at det skulle en verdig kamp, noe jeg var enig i. Derfor fikk hun velge gren. Jeg hadde samtidig betennelse i en arm og visste at melkespann ikke akkurat var min gren. Jeg var skikkelig nervøs da jeg sto der, redd for å drite meg ut. Men det gikk heldigvis bra, sier Sølje Bergman til Se og Hør.

Avslutningsvis legger hun til at de begge valgte å holde det skjult for å opprettholde spenningen for seerne.

OVERRASKENDE VENDING: En av deltakerne på «Torpet» valgte å trekke seg etter å ha fått brev hjemmefra. Video: Rød Løper/TV 2 Sumo Vis mer

Til Se og Hør forteller programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, at kanalen var klar over at Signy Fardal ikke var så motivert for å fortsette oppholdet på gården etter at hun ble valgt til førstekjempe.

- Og vi visste at det var en mulighet for at hun kom til å tape tvekampen. Det vil alltid være sånn at mye av det som filmes på gården forblir upublisert. Noe blir valgt med, andre ting blir valgt vekk. I denne konkrete situasjonen, valgte vi å ikke legge så mye vekt på akkurat dette i de siste programmene, fastslår hun.

LES OGSÅ: TV 2 bekrefter oppvask med Mira Craig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer