Finn Schjøll har bursdag på nasjonaldagen

Lurte moren på 17. mai

- Jeg syntes det å feire  dagen etter var noe tøys, så en  gang tok jeg saken i egne hender, sier Finn Schjøll til Se og Hør.

FESTSTEMTE: Finn
&nbsp;<span style="background-color: initial;">Schjøll, Siri Avlesen-Østli, &nbsp;</span><span style="background-color: initial;">Espen Fiveland og Wenche &nbsp;</span><span style="background-color: initial;">Andersen skal skape &nbsp;</span><span style="background-color: initial;">feststemning på skjermen </span><span style="background-color: initial;">på nasjonaldagen. Schjøll f</span><span style="background-color: initial;">eirer også sin egen </span><span style="background-color: initial;">69-årsdag denne dagen. Foto: Espen Solli/TV 2.</span>
FESTSTEMTE: Finn  Schjøll, Siri Avlesen-Østli,  Espen Fiveland og Wenche  Andersen skal skape  feststemning på skjermen på nasjonaldagen. Schjøll feirer også sin egen 69-årsdag denne dagen. Foto: Espen Solli/TV 2. Vis mer

(Se og Hør): Nok en gang er Finn Schjøll (68) en av TV 2s profiler som bidrar i «God Morgen Norges» sending på nasjonaldagen. Men for den sprudlende 68-åringen er det ikke bare nasjonaldagen vi feirer denne dagen - det er også hans egen bursdag.

– Det er ikke noe rundt tall i år, men neste år – på 70-årsdagen tror jeg nok jeg må ha en fest for første gang, sier han til Se og Hør.

I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Finn Schjøll. Faksimile: Se og Hør.
I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Finn Schjøll. Faksimile: Se og Hør. Vis mer

Rampete bursdagsbarn

I barndommen synes ikke Finn det var noe stas med bursdag på 17. mai. Han havnet nemlig i skyggen, og endte alltid opp med «restekake» og laber feiring dagen etter.

– Jeg syntes det å feire dagen etter var noe tøys, så en gang tok jeg saken i egne hender, forteller han.

Den da åtte år gamle sjarmøren endret invitasjonene til selskapet fra 18. til 16. mai og leverte dem på skolen – moren ante ingenting.

Arrangerte egen fest

Deretter hentet den geskjeftige 8-åringen kaker og loff på konditoriet der moren jobbet, og fikk hjelp av «nabokona» til å stryke skjorte.

- Jeg skar opp loff og bananer, og pyntet meg. Det så sikkert ikke ut etter at gjestene gikk, men alle var glade. Da mor kom hjem var festen over. Hun ante ingenting! minnes Schjøll.

Se video av Finn da han vant «Motepolitiets hederspris» i 2015:

Født til vorspiel. Moren tok det hele med godt humør. – Moren min var veldig sindig og rolig, og alt gikk bra. På et tidspunkt må man

bestemme seg om man vil havne på vorspiel eller nachspiel, og jeg er født til vorspiel, slår han fast. Denne bursdagen blir altså feiret på TV 2 med gode kollegaer som Siri Avlesen-Østli (33), Espen Fiveland (43). Eli Kari Gjengedal (46) og Wenche Andersen (62).

LES OGSÅ: - Jeg skammet meg over å være homofil