Petter Nyquist:

Lurte læreren etter badekar-pugging

Petter Nyquist kom med personlig avsløring i «Senkveld»

DRO EN «SPANSK EN» I FRANSKTIMEN: Petter Nyquist innrømmer at han ikke var den ivrigste lesehesten da han gikk på skolen. Video: TV 2 Vis mer

Petter Nyquist (38) har gjort suksess på norske TV-skjermer med sitt sterke sosiale engasjement i serien «Petter uteligger»

Men TV 2-profilen avslører i et intervju på TV 2-programmet «Senkveld» at han ikke var like engasjert på skolen i sine ungdomsår.

- Jeg har fortsatt ikke artium. Og jeg var ikke glad i å være på skolen.

- Jeg hadde fransk i fem år, men hadde du spurt meg nå, så kan jeg ikke noenting.

GODE VENNER: Petter Nyquist og hans gode venn Svein fra TV-serien på Gullruten-utdelingen i mai. FOTO: Andreas Fadum, Se og Hør.
GODE VENNER: Petter Nyquist og hans gode venn Svein fra TV-serien på Gullruten-utdelingen i mai. FOTO: Andreas Fadum, Se og Hør. Vis mer

Kjøpte fasitboka

Petter avslører at han i et forsøk på å overleve fransktimene, prøvde en snarvei.

- Jeg kjøpte meg fasitboken som læreren hadde. For å prate fransk er ikke så vanskelig, hehe. Så på alle skriftilge prøver fikk jeg 1 eller stort spørsmålstegn.

- Men i muntlig, så skjønte jeg hva han spurte, så da svarte jeg det som stod i boka. Jeg var flink til å prate og sosial av meg, men at jeg klarte å komme gjennom det og bestå, er helt utrolig, sier han med et smil.

Pugget i badekaret

Petter avslører også at han ofte pugget lekser i siste liten, mens han satt i badekaret.

- Jeg likte å bade om morgenen før jeg dro på skolen. Så jeg leste gjerne et par timer før jeg dro på skolen hvis det var prøve.

- Men det ene var at det gikk dritt hvis det var prøve. Det andre var at når jeg skulle selge bøkene når året var over, så var det alltid vannskader på bøkene, fordi jeg sovna og våkna akkurat idet de dyppa.

Ble pappa for andre gang

I august ble Petter pappa for andre gang, da han og samboeren Mari Jagmann fikk en sønn.

- Jeg synes det går kjempefint og vi har det bra. Jeg har vært litt i ammetåka, sa Petter med et smil til Seoghør.no, da vi møtte ham på TV 2s høstlansering i Bergen noen dager senere.

BLE FORELDRE FOR ANDRE GANG: Petter Nyquist og samboeren Mari Jagmann ble i august foreldre for andre gang, til en gutt som har fått navnet Marius. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør.
BLE FORELDRE FOR ANDRE GANG: Petter Nyquist og samboeren Mari Jagmann ble i august foreldre for andre gang, til en gutt som har fått navnet Marius. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør. Vis mer

Under årets «Gullruten»-utdeling stakk Petter av med to priser: «Beste dokumentarserie» og publikumsprisen.

- Jeg er stolt. Jeg blir jo det. Jeg blir veldig rørt fordi det prosjektet her har betydd så utrolig mye for meg. Det har vært et veldig nærliggende prosjekt og jeg har fått et veldig nært forhold til disse menneskene utenfor serien også, sa Petter til Seoghør.no samme kveld.

I mai ble det kjent at Petter og TV 2 planlegger en ny serie med personer fra gatemiljøet, hvor de denne gangen skal ut på en reise sammen.

LES OGSÅ: Avslører ny TV-serie