Hallvard Flatland:

Lurte datteren trill rundt

- Det var sjokk og vantro, innrømmer den folkekjære eks-programlederen, som til høsten blir å se i et splitter nytt TV 2-konsept.

DELTAR I NY REALITY: Hallvard Flatland og dattera Katarina er begge med i «Forræder», som kommer på TV til høsten. Foto: Espen Solli / TV 2
DELTAR I NY REALITY: Hallvard Flatland og dattera Katarina er begge med i «Forræder», som kommer på TV til høsten. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars reiste 20 kjente fjes til Sandefjord for å være med i et helt nytt TV-konsept som har fått navnet «Forræder» - en idé hentet fra Nederland. Her skal de leve under vanskelige og uforutsigbare forhold med intriger, løgner, konspirasjonsteorier og anklagelser.

Programmet har premiere på TV 2 til høsten, og ledes av VGTV-profil og Eks-«Farmen»-programeder Mads Hansen (38). Han beskriver det som et psykologisk spill, der én regel gjelder: At man ikke skal stole på noen.

- Det er et program som baserer seg på noe av det vi kan se i enkelte gamle brettspill, som for eksempel «Secret Hitler». Første kveld får tre av dem vite at de er plukket ut til å være «forrædere» - noe ingen av de andre får vite. De skal hver natt møtes og bli enige om hvilken deltaker de skal «drepe», forteller programleder Mads Hansen til Se og Hør.

DELTAKERNE: Her er alle deltakerne avbildet sammen. Foto: Espen Solli / TV 2
DELTAKERNE: Her er alle deltakerne avbildet sammen. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Far og datter

Hansen kaller den nye realitserien for et «sosialt eksperiment».

- Det var en enorm paranoia. Du aner ikke hvem du kan stole på og ikke, og det ga seg utslag i flere sammenbrudd, mens noen måtte på legevakta og andre måtte ha psykologhjelp. Enkelte fikk ikke sove om nettene. Første dagen var det en fleipete tone på settet, men allerede på dag to var de helt inne i det, forklarer han.

Blant de som deltar er blant andre tidligere underholdningssjef og programleder i TVNorge, Hallvard Flatland (65), som i 2013 ble rammet av det sjeldne HLH-syndromet, et syndrom som trigger immunforsvaret til å angripe kroppens vitale organer.

Det er nærmest et mirakel at den nå 65 år gamle TV-profilen overlevde familiens tøffeste periode i livet.

INFLUENSER: Katarina Flatland er både programleder, podkaster og lege, men blogging lot hun ligge på hylla. Reporter: Anniken Aronsen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

I det samme programmet deltar også datteren, Katarina Flatland (32), som har ledet blant annet Idol» og «Jakten på kjærligheten» - også det på TV 2.

Men: Datter Flatland fikk seg en grei overraskelse da pappa dukket opp under innspillingen av det nye programmet.

- Verdt å se ansiktet

Til Se og Hør innrømmer de nemlig at pappa holdt sin egen deltakelse skjul for Katarina helt fram til alt var igang - i mars i år.

- Jeg og Katarina snakker i utgangspunktet sammen hver dag. Hun ringte meg én gang i vinter og sa at hun hadde fått en forespørsel om å være med på et nytt TV-konsept. «Midt i blinken for deg», svarte jeg, før hun spurte om ikke jeg skulle være med og, sier Hallvard Flatland med et smil til Se og Hør.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug delte klipp fra fødestuen i en episode av podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

Han fortsetter:

- Som sant var svarte jeg at jeg ikke hadde hørt noe om det før hun sa det. Hun spurte flere ganger om det samme senere, men nei, jeg hadde jo ikke blitt spurt om det. Men én uke før innspillinga startet fikk jeg tilbudet om å være med jeg og.

65-åringen sa ja. Av først og fremst én grunn, ifølge ham selv.

- Jeg tenkte at uansett hva som skjer i det programmet, så er det verdt å se ansiktet til Katarina når hun oppdager meg. For jeg hadde jo ikke løyet heller, humrer han.

NY MANN: Linni Meister prøvde å finne lykken på «Linni søker drømmeprinsen», men dro tomhendt hjem. Nå viser hun derimot frem sin nye mann. Reporter Jenny Emilie Aas/Reality Awards Vis mer

- Sjokk og vantro

De møttes en søndag - og datter Flatland ble innlosjert på et hotell i Sandefjord. Lite visste hun om at faren sjekket inn på sammen hotell nesten samtidig.

- I 22-tida på kvelden ringte Katarina og fortalte at hun syntes det var så trist å sitte på rommet sitt alene. Hun sa hun skulle ønske at jeg var der, forteller Hallvard - fortsatt med et godt smil i munnviken.

- Du lurte henne rett og slett trill rundt?

- Ja, det gjorde jeg. Jeg visste at hun ville tenke at det bare var kult, men samtidig skjønte jeg at hun ville få seg en overraskelse.

VISER FREM KJÆRESTEN: Mayoo Indiran hadde med seg kjæresten Therese Sivertsen på finalefesten til «Kompani Laurtizen». Reporter: Celina Morken Vis mer

- Så hvordan reagerte hun da?

- Hun reagerte akkurat som jeg hadde regnet med. Det var sjokk og vantro.

Glad, men skeptisk

Katarina Flatland forteller til Se og Hør at hun reagerte med blanda følelser - skrekkblandet fryd som hun selv kaller det - da hun så at pappa også skulle være med.

- Jeg var veldig glad for å se ham, for det var så mange der man ikke kjente. Samtidig tenkte jeg «Nei og nei, hva har dette å si for konkurransen og mulighetene mine til å vinne». For både jeg og pappa er ganske konnkurransedrevne av natur, medgir hun overfor Se og Hør, før hun fortsetter:

REAGERER: Linn og Øystein fra «Ex on the Beach» er sjokkerte over hva voksne mennesker skriver i kommentarfeltet. Reporter: Celina Morken. Video: Luna Lea Vis mer

- Der og da tenkte jeg at vi tidlig i konkurransen ville samarbeide, men at jo lenger vi kom, ville både han og jeg bli mer villige til å kaste hverandre under bussen.

- Snakk for deg selv, sier bare jeg, kontrer far Hallvard lattermildt.

«Forræder» har etter planen sendestart til høsten, og vil bli sendt sendt som helgeunderholdning på TV 2.

Disse deltar i «Forræder »på TV 2:

Jørn Lier Horst (52)
Krimforfatter og tidl. etterforskningsleder i politiet

Anne B. Ragde (64)
Forfatter

DELTAR: Fra venstre: Sandra Spjelkavik, Hina Zaidi, Kim Johanne Dahl og Jonas Lihaug. Foto: Espen Solli/TV 2
DELTAR: Fra venstre: Sandra Spjelkavik, Hina Zaidi, Kim Johanne Dahl og Jonas Lihaug. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

Cengiz Al (24)
Skuespiller og danser

Hina Zaidi (37)
Skuespiller, bokser

Jonas Lihaug (32)
Komiker, gamer, YouTuber

DELTAGERE: Fra venstre: Erlend Mørch, Tonje Frigstad, Magnus Midtbø og Karina Hollekim. Foto: Espen Solli/TV 2
DELTAGERE: Fra venstre: Erlend Mørch, Tonje Frigstad, Magnus Midtbø og Karina Hollekim. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

Sander «Randulle» Dale (23)
Gamer, YouTuber

Katarina Flatland (32)
Programleder og snart lege

Hallvard Flatland (65)
Tidligere programleder, investor

KLARE: Fra venstre: Arman Surizehi, Chris Robin Omdahl, Cathrine Fossum og Kristin Gjelsvik. Foto: Espen Solli/TV 2
KLARE: Fra venstre: Arman Surizehi, Chris Robin Omdahl, Cathrine Fossum og Kristin Gjelsvik. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

Cathrine Fossum (44)
Journalist, nyhetsanker og programleder

Christer Falck (52)
Plateprodusent og tidligere programleder

Chrisiopher Robin Omdahl (30)
Programleder, YouTuber og spillutvikler

Sandra Spjelkavik (32)
Standup-komiker

DELTAR: Fra venstre: Emil Iversen, Anne B. Ragde, Jørn Lier Horst og Cengiz Al. Foto: Espen Solli/TV 2
DELTAR: Fra venstre: Emil Iversen, Anne B. Ragde, Jørn Lier Horst og Cengiz Al. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

Erlend Mørch (27)
Skuespiller, manusforfatter og journalist

Emil Iversen (30)
Skiløper på OL-landslaget.

Kim Johanne Dahl (32)
Radiovert og skuespiller (Morgenklubben)

Tonje Frigstad (21)
Programleder, reality-deltager

DELTAGERE: Fra venstre: Sander «Randulle» Dale, Hallvard Flatland, Katarina Flatland og Christer Falck. Foto: Espen Solli/TV 2
DELTAGERE: Fra venstre: Sander «Randulle» Dale, Hallvard Flatland, Katarina Flatland og Christer Falck. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

Kristin Gjelsvik (35)
Influenser

Arman Surizehi (29)
Skuespiller og YouTuber

Magnus Midtbø (33)
Klatrer, YouTuber

Karina Hollekim (45)
Foredragsholder, tidl. basehopper og freestyle-utøver

LES OGSÅ: - Han er min drømmeprins

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer