LURT?: Ifølge Ivar Kalleberg lurte han NRK-veteran Vidar Lønn-Arnesen og hans kone Tove til å tro at det er Prøysen som har skrevet det "ukjente" niende verset til Musevisa.  Foto: SCANPIX
LURT?: Ifølge Ivar Kalleberg lurte han NRK-veteran Vidar Lønn-Arnesen og hans kone Tove til å tro at det er Prøysen som har skrevet det "ukjente" niende verset til Musevisa. Foto: SCANPIXVis mer

Lurt av falsk musevise

- Det var jeg som skrev det niende verset, hevder NRK-fotograf.

SEHER.NO: Tidligere filmfotograf i NRK Ivar Kalleberg (68) hevder nå at det er han som er forfatteren av det "ukjente" niende verset i Alf Prøysen Musevisa, skriver VG.

Verset ble nylig publisert i Vidar Lønn-Arnesens "Da Capo-julesangbok" etter at hans kone Tove Lønn-Arnesen fant verset vedlagt et brev til NRK i 1999. Brevet var sendt av "Eva Korsbæk", som hevdet hun hadde vært vaskehjelp i NRK etter krigen og fant verset i søpla etter at Prøysen hadde forkastet det.

Hun skal senere ha sendt verset til NRK fra Thailand, men nå hevder altså Kalleberg at det hele er oppspinn.

- Det var jeg som skrev verset og leverte det til NRK. Alt er oppspinn fra ende til annen, sier spilloppmakeren til VG.

Etter Prøysens død skal Kalleberg, som jobbet med visesangeren ved flere anledninger, ha blitt kjent med historien om et hemmelig niende vers der den sultne, gamle katten spiser musene.

En dag satte han seg derfor ned og bestemte seg for å spille kollegene et puss og forfalsket et brev fra den ikke-eksisterende Korsbæk.

Det hele var rett og slett ment som en morsom spøk.

- Jeg gjorde for å ha det litt gøy og for å se om de var smarte nok til å avsløre en slik svindel, sier han.

Vidar Lønn-Arnesen på sin side, er litt mer skeptisk til historien, men innrømmer at det er morsomt dersom det er sant.

- Jeg stiller meg veldig kritisk og tvilende til at Kalleberg har skrevet Musevisa-strofen. Det blir påstand mot påstand. I så fall er det en helt fantastisk historie. Hvis folk er så utspekulerte og har så god fantasi..., sier han til VG.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Nekter å gi plass til hyttevei!

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.