Sania Smestad:

- Lungen min punkterte

«Paradise Hotel»-profilen har den siste tiden opplevd pusteproblemer. Nå har hun punktert en lunge.

PUNKTERT: Sania Smestad, kjent fra «Paradise Hotel», har den siste tiden vært inn og ut av sykehus grunnet pusteproblemer. Nå har hun punktert en lunge. Foto: Roy Darvik / TV3
PUNKTERT: Sania Smestad, kjent fra «Paradise Hotel», har den siste tiden vært inn og ut av sykehus grunnet pusteproblemer. Nå har hun punktert en lunge. Foto: Roy Darvik / TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Sania Smestad (24) kom hjem fra innspillingen av «Paradise Hotel» i Mexico, har ikke ting gått helt på skinner for realitydeltakeren. 24-åringen har nemlig opplevd store pusteproblemer den siste tiden.

I forrige uke fortalte realityprofilen overfor Se og Hør at hun ble akutt syk for snart syv uker siden. Da hadde hun problemer med å puste, og har siden den gang vært inn og ut av sykehuset.

Nå kan hun fortelle til Se og Hør at tilstanden raskt ble forverret, etter at den høyre lungen hennes punkterte natt til i går. Da var Smestad på permisjon hjemme hos seg selv.

- Jeg hadde en veldig tøff dag i går, for lungen min punkterte. Det var en tøff dag med lite søvn, ekstreme smerter og mye tårer, forteller hun overfor Se og Hør.

INTIME DETALJER: Sania Smestad har fått med seg moren og bestemoren sin i sin nyeste youtube-video, og her avsløres både det ene og det andre. Video: Youtube/lasania/ Rød Løper Vis mer

Fikk ikke puste

I dag går det litt bedre med 24-åringen, til tross for at hun nå er innlagt på lungeavdelingen på Ahus.

- Det går bedre nå, i dag våknet jeg opp med en litt bedre innstilling. Kanskje jeg gråt meg ferdig i går, sier hun lattermildt.

En punktert lunge en tilstand der luft har trengt inn mellom de to lagene av lungehinnen, ifølge NHI. Det kan føre til at en eller begge lungene klapper sammen. Tilstanden kan være farlig, men prognosen er vanligvis god med rask behandling.

SMERTER: Realityprofilen har gjennomgått store smerter det siste døgnet, og er nå innlagt på lungeavdelingen på Ahus. Foto: Privat
SMERTER: Realityprofilen har gjennomgått store smerter det siste døgnet, og er nå innlagt på lungeavdelingen på Ahus. Foto: Privat Vis mer

Ifølge Smestad skal tilstanden ha oppstått etter at det ble tatt en biopsi av lungen, for å finne ut av hva som er bakgrunnen for pusteproblemene hun har opplevd.

- Jeg har vært gjennom to bronkoskopier, og i den siste så tok de samtidig en biopsi av den høyre lungen. Da tar de jo ut en liten kjøttbit. Som regel går det fint etterpå, men man kan også ende opp med å få hull i lungen. Og det var det som skjedde med meg, forteller Smestad, og legger til:

- Jeg skulle til å legge meg, så jeg flettet håret mitt. Plutselig så låser ryggen min seg. Så kjenner jeg at det stikker i ryggen, inn mot lungen på høyre side, også begynner det å stikke fra brystet inn mot lungen. Da begynner hele kroppen min å skjelve, og jeg får nesten ikke puste. Jeg tenkte bare: «Nå har det skjedd noe».

UNIK TONE: Sania Smestad og Martin Heier fra vårens «Paradise Hotel» har fått en helt spesiell tone inne på hotellet. Video: Thea Hope / Reporter: Kine Falch Vis mer

- Det var så ille

Den dramatiske hendelsen skjedde midt på natten, men 24-åringen bestemte seg for å dra til sykehuset - på grunn av de store smertene. Klokken halv fem på morgenen har hun fått sengeplass, men klarer verken å sitte eller ligge uten stikkende smerter.

- Det er sjelden jeg gråter av smerte, men det var så ille. Bare jeg rørte på meg så stakk det til, nedover hele ryggen. Jeg hadde aldri dratt inn på sykehuset så sent på natta hvis jeg ikke virkelig måtte, sier Smestad til Se og Hør.

Etter røntgenundersøkelse av lungene, ble det besluttet å sette inn et dren. Klokka ti på formiddagen blir hun sendt til kirurgen.

- Det drenet var jo smerter ut av en verden, jeg har ikke opplevd noe lignende tidligere, sier hun, og fortsetter:

- De må inn med en sprøyte som bedøver, kutte opp, stikke en slange inn i lungen, så utvide hullet. Jeg fikk ekstremt mye bedøvelse, kirurgene og sykepleierne var kjempeflinke, men dessverre ble den satt feil. Ribbeina mine er tynne, så det er tydeligvis trangt å komme gjennom. Det endte med at jeg måtte gjøre hele greia to ganger. Andre gangen fikk jeg nesten panikkanfall, når jeg visste at jeg måtte gjennom de samme smertene igjen. De dopet meg rimelig godt ned, det er jeg veldig glad for.

DREN: Smestad har nå et dren innlagt, for å fjerne lufta. Foto: Privat
DREN: Smestad har nå et dren innlagt, for å fjerne lufta. Foto: Privat Vis mer

Ifølge Store medisinske leksikon er et dren et rør eller en slange som legges fra et hulorgan eller et dypt sår for at væske eller luft skal renne ut.

GRAVID: Daniel Louis og kjæresten Kristina Vassileva venter barn. Nå avslører de at hun var gravid mens han deltok på skandaleprogrammet «Ex on the beach». Vis mer

Ekte følelser

På Instagram har 24-åringen lagt ut både bilder og videoer av det hun har vært gjennom det siste døgnet. Der har følgerne blant annet fått se en kraftig bedøvet Smestad. Det er imidlertid en bevisst avgjørelse.

- Jeg vil vise folk hva som er sannheten, ikke bare det glamorøse Insta-livet, men hva som faktisk skjer. Nå ligger jeg faktisk med en punktert lunge, og uansett om du er en kjent person eller ikke, så vil jeg at folk skal se det som er ekte. Det er ekte følelser, og vi kan treffe gulvet ganske hardt vi også, sier hun.

SUGER LUFT: I dag er 24-åringen hakket mer optimistisk, til tross for at hun trenger en maskin for å suge ut luften av lungene. Foto: Privat
SUGER LUFT: I dag er 24-åringen hakket mer optimistisk, til tross for at hun trenger en maskin for å suge ut luften av lungene. Foto: Privat Vis mer

Drenet Smestad fikk satt inn ser ut til å ha god effekt. I dag fikk hun nemlig den gode nyheten om at det meste av luften som har blåst opp lungen, er borte. Dermed kan drenet trolig fjernes allerede i morgen.

- I morgen får jeg trolig mer svar på bronkoskopiene og biopsien også. De har begynt å behandle meg med kortison, så vi får se hvordan kroppen min responderer på det.

Da håper realityprofilen å få svar på hva som skyldes pusteproblemene, og hva som vil skje videre.

- Nå har det gått så mye nedover at det snart må gå oppover, avslutter hun optimistisk.

LES OGSÅ: Fjernet svulst i hodet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer