- Lukten av et fly gjorde at jeg ble kvalm

TV-aktuelle Vendela ofret mye for supermodellkarrieren.

TØFT: Vendela Kirsebom avslører overfor Seher.no at hun savnet familien veldig da hun jobbet som internasjonal supermodell, og at hun til tider ble kvalm bare av å kjenne lukten av et fly.  Foto: Anders Myhren/Seher.no
TØFT: Vendela Kirsebom avslører overfor Seher.no at hun savnet familien veldig da hun jobbet som internasjonal supermodell, og at hun til tider ble kvalm bare av å kjenne lukten av et fly. Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer
Vendela Kirsebom snakker om tv-serien, modellkarrieren og sine tøffeste utfordringer nederst i saken!

SEHER.NO:  Førstkommende onsdag har FEM premiere på det nye stylingprogrammet «Modell på 1 dag», hvor kjendisstylist Jan Thomas Mørch Husby, ektemannen Christopher Mørch Husby, Cosmopolitan-redaktør Ingeborg Heldal, stjernefotograf Bjørn Opsahl, samt supermodell Vendela Kirsebom har sentrale roller.

I programmet får to lag - Jan Thomas og Christopher, og Ingeborg og Bjørn,  i oppgave å plukke ut vanlige mennesker på gaten og style dem om til modeller for en fotoshoot for en bestemt oppdragsgiver. 

Tilslutt er det oppdragsgiver, som er alt fra sminkegigant Max Factor til språkreiseselskapet EF, og hoveddommer Vendela Kirsebom som bestemmer hvem av jentene, og guttene, som passer best til kampanjen de ønsker å lage.

Kirsebom (43) er også programleder for den nye tv-serien, og Seher.no var tilstede under den avsluttende innspillingen mandag denne uken,.

- Det å være programleder er kanskje den kjedeligste delen. For det å være ute, som Ingeborg og Jan Thomas, og finne folk, det er veldig morsomt. Så jeg går glipp av litt av det som er morsomt ved å være programleder. Men samtidig så har vi det kjempegøy, og det er morsomt å være en del av gjengen, sier Kirsebom til Seher.no. 

Svensk-norske Vendela, som også har vært programleder og dommer i tv-serier som «Designerspirene» og «Top Model», har hatt en svært suksessfull karriere som supermodell, og ble oppdaget allerede som 13-åring, da hun var på en restaurant i Sverige.
 
43-åringen fikk imidlertid sitt store gjennombrudd i 1993, da hun ble avbildet på forsiden av Sports Illustrated, og har siden vært avbildet i flere av verdens største moteblader, deriblant Elle, Vogue og Cosmopolitan.

Å ha en karriere som internasjonal toppmodell har imidlertid ikke bare vært enkelt for blondinen. Og til Seher.no avslører Kirsebom at det har vært tider hvor hun har savnet familien og vennene veldig.

- Jeg har vært med på masse ting og det er mye som har vært tøft. Familie og venner har måttet komme i annen rekke noen ganger fordi du jobber så intenst og reiser såpass mye, og det er vanskelig å holde kontakten. Så noen ganger synes jeg det har vært det vanskeligste. Det å ligge på et hotellrom og ha det ganske kjipt, og heller ønske at man skulle vært hjemme. Det har vært noen av mine største utfordringer. 

- Det var perioder i livet mitt hvor jeg nesten ikke klarte å gå på et fly. Bare lukten av et fly gjorde at jeg ble kvalm. Så akkurat den reisebiten, jetlagen og det å være borte fra familien og venner, det er veldig tøft, sier Kirsebom.

Ifølge 43-åringen, som også blir å se i kjendisutgaven av «71 grader nord» på TVNorge til våren, har ting endret de siste årene. Særlig etter at hun ble mor til døtrene Hannah og Julia, som hun har med eksmannen Olaf Thommessen.

- Nå har det gått mange år, og jeg har fått barn og det har blitt en annen hverdag. Det å få barn gjør at man må takke nei til en del ting. Men jeg hadde jo med meg jentene mine veldig mye i begynnelsen, da de var små og ikke gikk på skolen, sier hun.

«Modell på 1 dag» har premiere på FEM onsdag 6. oktober kl. 21.30!Finn ditt favorittprogram i Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Vi krangler mye

Vendela Kirsebom snakker om tv-serien, modellkarrieren og sine tøffeste utfordringer nedenfor:


[obj:media:9033]