John Arne og Louise Angelica Riise:

Luksuskjøpet blir underholdning på TV

Riise-parets boligjakt blir tv-underholdning i programmet «I lomma på Silje».

FÅR BOLIGHJELP: John Arne og Louise Angelica Riise har fått hjelp av økonom Silje Solberg når de nå har kjøpt seg millionvilla i Tønsberg. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør/ TV3
FÅR BOLIGHJELP: John Arne og Louise Angelica Riise har fått hjelp av økonom Silje Solberg når de nå har kjøpt seg millionvilla i Tønsberg. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør/ TV3 Vis mer

Onsdag kunne Se og Hør avsløre at John Arne (38) og Louise Angelica Riise (29) har vraket boligdrømmen i Drammen, til fordel for en luksusvilla på Nøtterøy i Tønsberg.

Etter det Se og Hør erfarer, kostet boligen ekteparet nærmere åtte millioner kroner.

Som bistand med huskjøpet har ekteparet fått hjelp av økonomiekspert Silje Sandmæl (40). Riise-parets jakt på drømmeboligen blir nemlig et av høydepunktene i kommende sesong av TV3-programmet «I lomma på Silje».

Dypdykk i Riises økonomi

Forbrukerøkonom Silje Sandmæl er blant landets mest profilerte finansielle rådgivere og er for mange et kjent navn fra TV3-programmet «Luksusfellen», der hun i en årrekke har fått den skakkjørte økonomien til alminnelige nordmenn på rett kjøl.

I vinter har hun vært å se på TV3 med programmet «I lomma på Silje», der hun har tatt et dypdykk i økonomien til flere profilerte nordmenn.

HØYGRAVID: John Arne Riise og Louise Angelica Riise dukket opp på den røde løperen før Elle-festen. Vis mer

Programmet bygger på mye av det samme som «Luksusfellen». Men i den siste serien er det kjendisenes økonomi som skal under lupen.

I kommende sesong er det altså John Arne Riise og Louise Angelica som får bistand til å nå sitt mål- luksusvillaen på Nøtterøy. Det bekrefter kommunikasjonsrådgiver i TV3, Linda Glomlien, til Se og Hør.

- «I lomma på Silje» var en stor suksess for TV3 og vi er svært glade for at Johan Arne Riise er med i neste sesong av programmet, sier Glomlien om den tidligere fotballproffens deltakelse i programmet, og legger til:

- At John Arne tør å la Silje Sandmæl granske økonomien hans, er vi veldig glad for og det viste seg å være til stor hjelp for ham. Det er hyggelig å nå gratulere John Arne og familien med huskjøp!

PÅ TV: John Arne Riise blir denne høsten å se i tv-programmet «I lomma på Silje». Foto: TV3
PÅ TV: John Arne Riise blir denne høsten å se i tv-programmet «I lomma på Silje». Foto: TV3 Vis mer


Det var TV3 som kontaktet Riise om deltakelse i programmet da kjøpet av hustomta i Drammen ble kjent. Til tross for at 38-åringen har hatt en stor karriere som internasjonal fotballspiller for storklubber som Liverpool, Roma og Fulham, har han vært åpen om at hans tidligere økonomiske investeringer har vært med ulik grad av hell.

Ekteparets boligprosjekt utgjorde derfor en god case for TV3-programmet.

- Da Silje ringte og ønsket å ha meg med i programmet, så tenkte jeg at siden så mange lurer på min økonomi, så kan jeg være like åpen som jeg er om alt annet, sier John Arne Riise til Se og Hør.

ROLIG: Det har vært stille fra John Arne Riise i det siste. I dette intervjuet forteller nordmannen hvorfor. Vis mer

Det var mens Sandmæl fulgte Riise-parets boligprosjekt i Drammen, at de kom over huset i Tønsberg. Dermed fikk de tips og råd av økonomen om hvordan å gå frem for å slå kloa i drømmehuset, en prosess som snart altså skal deles med tv-seerne.

- Jeg ble selvsagt overrasket over hvor mye jeg kunne ha spart og ikke minst takknemlig for at hun på under én dag fikset nytt lån og megler. Uten Silje hadde vi neppe fått vårt nye drømmehus, sier Riise om deltakelsen.

ENORMT FORBRUK: «Farmen Kjendis»-aktuelle Johanna Grønneberg lever et liv i sus og dus i Los Angeles. Å skjerpe inn på forbruket blir et utfordrende prosjekt selv for økonom Silje Sandmæl i TV3-programmet «I lomma på Silje». Video: TV3 Vis mer

Silje Sandmæl forteller på sin side at hun er godt fornøyd med hvordan tv-prosjektet løste seg.

- Det var ekstra hyggelig å kunne hjelpe herlige mennesker som Louise og John Arne med å få drømmehuset. Dette gikk veldig raskt og vi måtte jobbe litt ekstra for å få dette til. Nå gleder jeg meg til å komme på besøk og se alt de har spart. For meg ble dette et lite Kinderegg. Gøy på jobb, bli kjent med flotte mennesker og hjelpe andre å oppnå sin drøm, sier hun til Se og Hør.

Saken fortsetter under.

Kjøpte funkisvilla

Den nyinnkjøpte eneboligen Riise-paret nå har fått hjelp til å kjøpe, ligger på Teie på Nøtterøy og består blant annet av 4 soverom, 2 bad og hele to takterrasser.

Boligen ligger i et attraktivt strøk med umiddelbar nærhet til Teie sentrum, badestrand og en nydelig skjærgård med et yrende båtliv. Boligen, som er hele 230 kvadratmeter, har en modernistisk arkitektur, med store vinduer og ligger i solrike omgivelser.

KJØPTE BOLIG: Få uker før John Arne og Louise Angelica Riise blir foreldre, har de kjøpt seg luksusvilla i Tønsberg. Til det har de fått hjelp av økonom Silje Sandmæl. Foto: Kristian T. Bollæren / Z-eiendom
KJØPTE BOLIG: Få uker før John Arne og Louise Angelica Riise blir foreldre, har de kjøpt seg luksusvilla i Tønsberg. Til det har de fått hjelp av økonom Silje Sandmæl. Foto: Kristian T. Bollæren / Z-eiendom Vis mer

- Vi var på middag hos mamma og pappa i Tønsberg og gikk en tur i nabolaget etter middagen. Vi så tilfeldig at dette huset var til salgs og likte det fra første stund, forteller Riise.

Endringen i parets boligplaner skjer bare få uker før ekteparet venter sitt første barn og et drøyt halvår etter at paret kunne avsløre til Se og Hør at de hadde kjøpt seg hustomt i Drammen.

UTSIKT: Fra takterassen er det en fin utsikt over Teie. Foto: Kristian T. Bollæren / Z-eiendom
UTSIKT: Fra takterassen er det en fin utsikt over Teie. Foto: Kristian T. Bollæren / Z-eiendom Vis mer

Valget om å droppe Drammenselva til fordel for Tønsbergs skjærgård, skal ikke ha noe med byen som sådan å gjøre.

- Vi liker ikke Drammen noe mindre selv om vi nå valgte å flytte til Tønsberg. Dette blir som å flytte «hjem» ettersom jeg har både foreldre og søstre i nærheten, sier John Arne, mens Louise Angelica legger til at huset de nå har kjøpt, var en type hus de selv drømte om å bygge.

- Vi hadde sett for oss å bygge noe lignende i Drammen. Da vi så at dette huset var til salgs gikk vi rett inn på nettet og fant prospektet. Huset passet veldig fint for oss. Også nærmiljø med turmuligheter og nabolag virket perfekt. Nå slipper vi å bo på en byggeplass i et år og kan flytte rett inn. Tønsberg er en utrolig hyggelig by, og jeg er glad vi fremdeles kan bo nærme sjøen, sier hun.

ROMSLIG: Boligen, som kostet nærmere åtte millioner, har en romslig stue og kjøkken som får rikelig med sollys fra de store vinduene. Boligen inneholder også hele fire soverom og to bad. Foto: Kristian T. Bollæren / Z-eiendom
ROMSLIG: Boligen, som kostet nærmere åtte millioner, har en romslig stue og kjøkken som får rikelig med sollys fra de store vinduene. Boligen inneholder også hele fire soverom og to bad. Foto: Kristian T. Bollæren / Z-eiendom Vis mer

Riises mor, Berit, og hennes ektemann, Thormod Riise bor også i Tønsberg, noe de har gjort siden 2006. Nå flytter altså Riise nærmere foreldrene.

- Vi tenkte det ville vært både fint og praktisk og bo nærme familie, og mamma er en bestemor som alltid stiller opp for barnebarna sine. Nå gleder vi oss til å ta med babyen som kommer til Tønsberg, sier John Arne til Se og Hør.

I 2010 solgte Berit og Thormod Riise sin villa på Teie for over fem millioner kroner, men paret er altså fortsatt bosatt i området.

LES OGSÅ: - Det har vært belastende mentalt