«Luksusfellen»:

«Luksusfellen»-sak måtte til retten

«Luksusfellen»-ekspert Lene Drange røper hva som skjedde bak kameraene i etterkant av dagens episode.

«LUKSUSFELLEN»: I «Luksusfellen» tror deltaker Stian at han har rundt 500 000 kroner i gjeld. Da han får vite den egentlige summen, får han bakoversveis. Video: Viaplay Vis mer
Publisert

I onsdagens episode av «Luksusfellen» er det Stian Kristiansen (32) ekspertene Lene Drange (29) og Hallgeir Kvadsheim (50) skal rydde opp i økonomien til.

32-åringen, som var gjeldfri for fire år siden, befinner seg for andre gang i en økonomisk knipe, men denne gangen mye verre enn sist. Kristiansen klarer ikke å betale ned gjelda på egenhånd, og velger heller å spille golf enn å ta tak i de økonomiske problemene sine.

Det var Nettavisen som først omtalte saken.

GOLFENTUSIAST: Stian Kristiansen hadde ingen anelse om hvor høy gjelda hans egentlig var. Foto: TV3
GOLFENTUSIAST: Stian Kristiansen hadde ingen anelse om hvor høy gjelda hans egentlig var. Foto: TV3 Vis mer

Selv om huset hans ble tvangssolgt i forkant av tv-programmet, har han fortsatt gjeld opp etter ørene, og tror selv at beløpet ligger på langt mindre enn realiteten.

Totalt 85 betalingskrav fra ulike kreditorer blir lagt fram for Drange og Kvadsheim, hvor det samlede beløpet, inkludert renter, er på 1 151 467 kroner. Dette er over en halv million mer enn beløpet 32-åringen trodde han skyldte.

- En apatisk og viljeløs person

Når tømreren ikke kommer opp med noe forslag på hvordan han kan selge for å få inn raske penger, legger ikke Kvadsheim skjul på irritasjonen.

- Akkurat nå møter vi en apatisk og viljeløs person. Du kan ikke si at du ikke vet hvordan du skal hjelpe oss med å bli kvitt disse kravene, sier Kvadsheim oppgitt.

OPPGITT: Hallgeir Kvadsheim legger ikke skjul på at han ble svært oppgitt i dagens episode. Foto: TV3
OPPGITT: Hallgeir Kvadsheim legger ikke skjul på at han ble svært oppgitt i dagens episode. Foto: TV3 Vis mer

Drange er også av samme oppfatning.

- Det er så tafatt, egentlig. Du har gitt sånn opp, mener hun.

Som en løsning på problemet gir ekspertene Kristiansen et ultimatum, og lar han få et døgn på å betale ut et krav på litt over 9000 kroner til Statens innkrevingssentral.

Hvis han ikke får til dette truer ekspertene med å gå.

Når døgnet har passert viser det seg at 32-åringen bare har klart å samle inn 4750 kroner. Dette finner ikke Kvadsheim seg i, spesielt med tanke på at Kristiansen, som er en stor golfentusiast, ikke engang har lagt ut golfkøllene sine for salg.

Overtalte kollegaen til å bli

Drange tar derimot Kristiansens forsvar da Kvadsheim er klar for å sette seg i bilen og dra hjem.

- Jeg gidder ikke å bruke tid på noen som ikke bruker noe som helst vilje, raser Kvadsheim.

Drange mener imidlertid at Kristiansen har vist at han er villig til å ofre litt for å få økonomien på plass, og får overtalt Kvadsheim til å bli.

BLE OVERTALT: Hallgeir Kvadsheim var i ferd med å dra, men ble overtalt av Lene Drange til å bli. Foto: TV3
BLE OVERTALT: Hallgeir Kvadsheim var i ferd med å dra, men ble overtalt av Lene Drange til å bli. Foto: TV3 Vis mer

Til Se og Hør forteller Kvadsheim at han var virkelig oppgitt på ekte, og at trusselen om å dra hjem var reell.

- Det er ikke noe spill for galleriet. Jeg er ikke noe god på skuespill, så den reaksjonen hadde jeg nok ikke klart å fake. Jeg måtte ta noen runder med meg selv, så med Lene og deltakeren. Det skjer under opptak at det er best med en timeout, og man må tenke gjennom hvordan man kan angripe saken på nytt, forklarer han.

SJOKKERT: «Luksusfellen»-paret fra Halden kan fint betjene sitt normale bolig- og billån, men sjokkfaktoren er stor når de får vite hvor mye forbrukslån de faktisk har. Ekspert Lene Drange er ikke imponert. Video: Viaplay Vis mer

Kvadsheim kan imidlertid fortelle at ekspertene aldri har gitt opp en sak, og dratt fra en deltaker. Han roser også kollegaen for å overtale ham til å bli.

- Det var veldig bra. Det var godt hun var tålmodig der, sier han.

Var uenige

I tv-programmet innrømmer Kristiansen selv at han ikke har tatt tak i problemene sine, og latt regningene vokse seg til et stadig større fjell som nesten har blitt umulig å bestige.

Men etter en alvorsprat med Kvadsheim innser imidlertid 32-åringen at han blir nødt til å ofre golf-hobbyen sin, og legger dermed utstyret ut for salg. Dette samler han inn 40 000 kroner for, men fortsatt er det ikke nok til å få budsjettet hans til å gå opp.

IRRITERT: «Luksusfellen»-ekspert Hallgeir Kvadsheim var nære på å forlate tv-opptaket under onsdagens episode. Video: TV3 Vis mer

Da ekspertene iherdig prøver å forhandle fram en god avtale med kreditorene lykkes de ikke, og løsningen blir en offentlig gjeldsordning. Men dette skulle imidlertid også vise seg å ikke gå helt etter planen.

Overfor Nettavisen røper Drange at etter at programmet var innspilt måtte saken til tingretten. Dette på bakgrunn av at namsmannen avslo Kristiansens søknad om gjeldsordning.

MÅTTE TIL RETTEN: Lene Drange forklarer at saken måtte til tingretten på bakgrunn av at namsmannen avslo Stian Kristiansens søknad om gjeldsordning. Foto: TV3
MÅTTE TIL RETTEN: Lene Drange forklarer at saken måtte til tingretten på bakgrunn av at namsmannen avslo Stian Kristiansens søknad om gjeldsordning. Foto: TV3 Vis mer

Til Se og Hør forklarer Drange at når man søker om en offentlig gjeldsordning er det en liste med kriterier, blant annet at den største delen av gjelda ikke kan være nylig stiftet.

- I søknaden fikk vi avslag fordi namsmannen sa at her er det så mye nylig stiftet gjeld. Det som var uenighetene var at namsmannen tok utgangspunkt i da saken ble oversendt til inkasso, forklarer hun, og legger til:

- Men vi mener jo at den datoen gjelder fra da han makset kredittkortet sitt og tok opp forbrukslån. Da klaget vi det inn til tingretten, og til slutt fikk vi medhold i vår tolkning i at dette var rett. Så da fikk vi åpnet offentlig gjeldsordning.

Stian Kristiansen ønsker ikke å kommentere saken.

LES OGSÅ: - Jeg får ikke noe hjelp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer