TAKKNEMLIG: Hege Westlund Andresen (midten) er i dag svært glad for at hun fikk hjelp av «Luksusfellen»-ekspertene Christian Vennerød og Silje Sandmæl. Fortsatt har hun ikke peiling på hvem som meldte henne på TV3-programmet, sier hun til Seoghør.no.  Foto: TV3
TAKKNEMLIG: Hege Westlund Andresen (midten) er i dag svært glad for at hun fikk hjelp av «Luksusfellen»-ekspertene Christian Vennerød og Silje Sandmæl. Fortsatt har hun ikke peiling på hvem som meldte henne på TV3-programmet, sier hun til Seoghør.no. Foto: TV3Vis mer

- «Luksusfellen» reddet meg

Ett år etter at Hege ble meldt på TV3-programmet av en ukjent venn, har livet hennes tatt en ny retning.

SEOGHØR.NO: Onsdag fikk vi se «Luksusfellen»-ekspertene Christian Vennerød og Silje Sandmæl gi Hege Westlund Andresen (32) gjeldssjokk i det populære TV3-programmet.

Tobarnsmoren får høre at hun har 40 inkassosaker, ni betalingsanmerkninger og en samlet gjeld på 360.000 kroner.

- Vanligvis så hjelper vi jo ikke folk som er i en situasjon som du er i. Du har altfor lite penger, for du har altfor lite inntekter. Og du har altfor mye gjeld, sier Vennerød i episoden.

I dag, ett år etter innspillingen, priser 32-åringen seg lykkelig over at hun ble med i programmet. Det sier hun til Dagbladet Pluss.

- Det å være med på «Luksusfellen» var redningen for meg. Det har styrket meg på veldig mange områder, og jeg har lært mye om meg selv, understreker Hege overfor avisen.

Saken fortsetter under videoen.

Se Hege få gjeldssjokk av «Luksusfellen»-ekspertene:

Hell i jobb og kjærlighet

Da hun var med i «Luksusfellen» var Hege langt nede etter et tøft samlivsbrudd, noe hun forteller om i programmet.

Til Seoghør.no har hun avslørt at økonomiekspert Vennerød mente hun hadde en alvorlig livskrise, ikke et luksusproblem.

- Men jeg hadde litt overforbruk i forhold til ungene mine, fordi jeg ikke ville at de skulle merke problemene, vedgår Westlund Andresen.

VAR DEPRIMERT: Hege sier til Seoghør.no at hun var veldig deprimert da hun var med i «Luksusfellen», men at økonomiekspertene hjalp henne å komme opp av «kjellern». Foto: TV3
VAR DEPRIMERT: Hege sier til Seoghør.no at hun var veldig deprimert da hun var med i «Luksusfellen», men at økonomiekspertene hjalp henne å komme opp av «kjellern». Foto: TV3 Vis mer

Hun forteller til Seoghør.no at hun fortsatt ikke vet hvem som meldte henne på «Luksusfellen».

Hege håper på at vedkommende vil stå frem nå som programmet er vist på TV, og det er blitt tydelig at hun er takknemlig fremfor fornærmet.

Tre forskjellige jobber

Som deltaker i «Luksusfellen» var tobarnsmoren 50 prosent sykemeldt, student og i et kortvarig vikariat. Nå har hun tre forskjellige jobber, ettersom det er nesten umulig å få 80-100 prosent stillinger i Fredrikstad for tiden, sier hun til Seoghør.no.

GIR FOLK HJELP: (f.v) Magne Gundersen, Cecilie Lynum, Hallgeir Kvadsheim, Silje Sandmæl, Jonas Sharma-Bakkevig og Christian Vennerød hjelper folk med økonomiske problemer i «Luksusfellen». Foto: TV3/ Rune Bendiksen
GIR FOLK HJELP: (f.v) Magne Gundersen, Cecilie Lynum, Hallgeir Kvadsheim, Silje Sandmæl, Jonas Sharma-Bakkevig og Christian Vennerød hjelper folk med økonomiske problemer i «Luksusfellen». Foto: TV3/ Rune Bendiksen Vis mer

Også på kjærlighetsfronten går det bedre for Hege enn på lenge.

- Jeg har fått en samboer som støtter meg i alt, som gir meg råd og hjelper meg å passe på handlingen.

- Han er en gammel familievenn, så han visste hva han gikk til da vi ble kjærester, selv om jeg hadde begynt å få livet på rett kjøl da vi møttes, forteller hun videre til Seoghør.no.

I dag er de to samboere i hans hus, noe som betyr at boutgiftene er blitt kraftig redusert. Etter å ha kommet seg ovenpå både psykisk og i arbeidslivet, tror Hege at hun kan bli gjeldsfri på to år - ikke fire, som var det opprinnelige målet.

- To år er et veldig realistisk mål nå, understreker Hege Westlund Andresen optimistisk.

LES OGSÅ: Her knuser Camilla vekten etter å ha veiet seg