«Luksusfellen»:

- «Luksusfellen» reddet forholdet vårt

Silje og Edvard fikk hjelp med mer enn pengeproblemer da TV3s økonomieksperter kom på besøk.

UMODENT PENGEBRUK: Silje og Edvard blir konfrontert av Luksusfellens Hallgeir Kvadsheim og Magne Gundersen. De to skylder over 200 000 kroner i inkassosaker. Video: TV 3. Vis mer Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): I denne ukens episode av «Luksusfellen» på TV3, reiser ekspertene Hallgeir Kvadsheim og Magne Gundersen til Sande i Sunnfjord, hvor de møter Silje Aven (27) og Edvard Helle (28).

Begge har fått økte gjeldsproblemer etter at de ble sammen og for to år siden ble foreldre til datteren Amalie.

Til sammen har paret en gjeld på 235 000 kroner når «Luksusfellen»-ekspertene kommer på besøk.

Silje legger ikke skjul på at pengeproblemene gikk utover samlivet.

- Det var tøft, og påvirket forholdet vårt, sier hun til Seoghør.no.

HJELPENDE RÅD: Hallgeir Kvadsheim (t.v.) og Magne Gundersen (t.h.) hjelper paret Silje Aven og Edvard Helle med både økonomien og forholdet i onsdagens utgave av «Luksusfellen». Foto: TV3
HJELPENDE RÅD: Hallgeir Kvadsheim (t.v.) og Magne Gundersen (t.h.) hjelper paret Silje Aven og Edvard Helle med både økonomien og forholdet i onsdagens utgave av «Luksusfellen». Foto: TV3 Vis mer

Paret hadde ikke vært sammen i mange månedene da familieforøkelsen sto for tur.

Et billån pluss mye handling av forbruksvarer på kreditt, førte til at gjelden økte raskt.

Hallgeir Kvadsheim klarer ikke å holde maska når «Luksusfellen»-kollegaen får problemer med et gjenstridig sauegjerde under innspillingen. Vis mer

- Visste ikke hva «Luksusfellen» var

I episoden får man et innblikk i Siljes kjøpevaner, hvor hun blant annet brukte betydelige summer på Nille flere ganger i uken. Hun har også en rekke inkassovarsler, mens samboeren har flere betalingsanmerkninger.

Det var 27-åringen selv som meldte paret på programmet, etter en oppfordring fra sin mor.

- Jeg var ikke klar over hva «Luksusfellen» var for noe, men googlet meg frem og skjønte at vi trengte hjelp. Det er jeg veldig glad for i dag, forklarer hun.

Magne Gundersen og Hallgeir Kvadsheim gir nemlig klar beskjed om at handlevanene må legges om, dersom paret skal komme seg ut av det økonomiske uføret.

Trengte hjelp på flere måter

Magne sier til Seoghør.no at paret trengte ordentlig voksenopplæring, både når det gjaldt økonomi og det å fungere sammen.

- Vi fungerte nærmest som både økonomirådgivere og parterapeuter, sier han.

INKASSO: Silje og Edvard fra Sunnfjord måtte få hjelp til å redde økonomien. Foto: TV3
INKASSO: Silje og Edvard fra Sunnfjord måtte få hjelp til å redde økonomien. Foto: TV3 Vis mer

Magne hevder det ikke er sjelden de må hjelpe deltakere med mer enn rene økonomiråd.

- Det er sånn når det er vanskelig, at det blir dårlig stemning og dårlig kommunikasjon i heimen. Vi merker at når deltakerne innser at de får hjelp og ser lys i tunnelen, så påvirker det også forholdet på en positiv måte, sier forbrukerøkonomen.

Hans beste råd er at man ikke må skaffe seg kredittkort når man får barn, men heller betale tilbake og få kontroll på jobb og inntekt.

PARTERAPEUT: Forbrukerøkonom Magne Gundersen måtte lære Silje og Edvard om økonomi og om å fungere sammen. Foto: TV3
PARTERAPEUT: Forbrukerøkonom Magne Gundersen måtte lære Silje og Edvard om økonomi og om å fungere sammen. Foto: TV3 Vis mer

- Dårlig økonomi påvirker forholdet også, så hvis man får ryddet opp der, så smiler det egentlig på alle fronter, legger han til.

Måtte si opp Netflix og HBO

Silje gleder seg over at rådene har gitt henne og Edvard en ny hverdag på hjemmebane. Hun tilføyer at de virkelig fikk merke de økonomiske grepene som var nødvendige å ta.

- Vi måtte gå veldig langt for å få inn de pengene vi skyldte. Vi måtte selge iPad, TV, DVD-spiller, høyttalere. Og vi måtte slutte å abonnere på Netflix, Viaplay, HBO og TV 2 sumo, så Amalie hadde ikke mye å se på i hverdagen, forteller Silje til Seoghør.no

- Men «Luksusfellen» reddet forholdet vårt. Pengeproblemene gikk hardt på psyken vår og det gikk utover datteren vår, og da innser man at man trenger hjelp, sier hun og legger til at hver måned sørger hun og Edvardt for at kontoene aldri går tomme.

«Luksusfellen» sendes på TV3 onsdager kl. 20.30.

LES OGSÅ: Nabo raser etter kronprinsesse Victorias fest

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer