«Luksusfellen»:

«Luksusfellen»-ekspertene: - Dette rører oss mest

- Det er en ekstra motivasjon å kunne hjelpe andre mennesker. 

KJENTE FJES: Hallgeir Kvadsheim, Cecilie Lynum og Magne Gundersen har blitt kjente fjes for det norske folk gjennom «Luksusfellen» på TV3. Foto: Morten Eik / Se og Hør
KJENTE FJES: Hallgeir Kvadsheim, Cecilie Lynum og Magne Gundersen har blitt kjente fjes for det norske folk gjennom «Luksusfellen» på TV3. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

(Seoghør.no): Siden 2008 har «Luksusfellen» rullet over TV-skjermene til TV 3. Programmet hvor man møter helt vanlige mennesker som har havnet i økonomisk uføre, fordi de er blitt overforbrukere og har lånt mer penger enn det de har, engasjerer virkelig det norske folk.

I 2010 og 2014 vant de Gullruten for beste magasin- eller livsstilsprogram, og nå er de nominert nok en gang i kategorien «beste reality».

Nå avslører tre av TV-seriens eksperter, Hallgeir Kvadsheim (46), Cecilie Lynum (50) og Magne Gundersen (55), hva som har rørt dem mest gjennom de 16 sesongene.

- Jeg husker særlig en som vi møtte. Han bodde altså i campingvogn. Det er vel noe av det tristeste jeg har vært med på, men gjennom det programmet fikk han endret både jobb, inntekt og bolig.

- Det og se at det kan skje enorm forandring av å være med på «Luksusfellen» er et slags høydepunkt, sier økonom Magne Gundersen.

Saken fortsetter under videoen.

- Motivasjonen er å hjelpe folk

«Luksusfellen»-psykolog Cecilie Lynum sier at hennes motivasjon for å være en del av «Luksusfellen» er å hjelpe andre mennesker til å få en litt bedre hverdag.

MOTIVERT: Cecilie blir selv motivert av å hjelpe andre på rett vei i livet. Foto: TV3
MOTIVERT: Cecilie blir selv motivert av å hjelpe andre på rett vei i livet. Foto: TV3 Vis mer

- Man må jo være litt ansvarsbevisst ettersom vi flyr fra opptak til opptak, men vi er jo en viktig del av deltagerens liv, hvertfall den uka vi er hos dem på opptak. Da er det viktig å ta vare på dem bak kamera også, sier hun og fortsetter:

- Det er det som er motivasjonen min til å gjøre dette programmet. Det å kunne hjelpe folk. Det å bidra til at folk skal få det bedre. Veldig ofte er det jo også familie og barn involvert, og det kan vi kan hjelpe dem å få økonomien i orden å starte på null igjen er en motivasjon for å fortsette, sier hun til Seoghør.no.

Jan Ivar Furevåg fra "Luksusfellen" på TV3 drikker syv liter melk om dagen, og får se resultatet av hvor mye det er. Vis mer

- Vi har forandret Norge

De andre ekspertene sier seg enige med Cecilie, og sier at det er deltagerne som er hele grunnen til at programmet fortsatt går på TV.

FORANDRING: Hallgeir Kvadsheim mener «Luksusfellen» har forandret Norge. Foto: TV3
FORANDRING: Hallgeir Kvadsheim mener «Luksusfellen» har forandret Norge. Foto: TV3 Vis mer

- Jeg synes «Luksusfellen» på veldig mange måter har forandret Norge. Det åpner øynene for veldig mange.

- Jeg får utrolig mange henvendelser fra folk som ikke ønsker å stå fram i programmet, men som likevel sier at de har blitt hjulpet av «Luksusfellen», sier «Luksusfellen»-økonom Hallgeir Kvadsheim, og fortsetter:

- Det som er gøy i 2017 er at «Luksusfellen» har hatt de beste seertallene siden 2014, og det er på «god old fashion» lineær tv. Så det sier jo at dette er ganske slitesterkt konsept faktisk, sier Hallgeir.

Klipp fra TV3-programmet "Luksusfellen": Hallgeir Kvadsheim og Jonas Sharma-Bakkevig prøver å få de unge deltakerne på rett spor. Vis mer

- Vår oppgave er alltid å hjelpe. Vi skal kunne hjelpe andre i rett retning. Så det er bare å melde seg på.

Store forvandlinger

IMPONERT: Magne er imponert over hvor stor endring «Luksusfellen» kan ha og si for andres liv. Foto: TV3
IMPONERT: Magne er imponert over hvor stor endring «Luksusfellen» kan ha og si for andres liv. Foto: TV3 Vis mer

Magne legger til at det er imponerende å se hvor raskt noen av deltagerne kommer seg på beina igjen.

- Vi kommer jo tilbake i løpet av en måned etter innspilling, og jeg er overrasket over hvor forandret livet til deltageren blir på bare en måned.

- Bare det at vi har vært der en uke og jobbet sammen med dem forandrer noe i dem, og det pleier de fleste å være utrolig takknemlig for. Å være med på dette er helt fantastisk, sier «Luksusfellen»-økonom Magne Gunderstad til Seoghør.no.

Klipp fra TVNorge-programmet "Luksusfellen": Marita besvimer når hun får vite at hun har spilt for 100 000 kroner. Vis mer

Forskjellige reaksjoner

Ni år med «Luksusfellen» har gitt mange uforglemmelige øyeblikk, og hver deltager reagerer forskjellig på nyheten de får om egen økonomi.

Vi har blant annet vært vitne til at en deltager har besvimt, mens en annen har stormet ut i sinne. Sistnevnte husker Hallgeir godt.

- Jeg husker veldig godt når Krister Scott raste ut av huset sitt fordi han synes disse rådene var litt idiotiske. Jeg synes det var befriende at en deltager faktisk turte å si hva han eller hun mener.

Fra Luksusfellen på TV3 2016. Deltaker blir fly forbanna når han får vite at bilen hans er solgt til en altfor lav pris. Vis mer

- Det kan jo være vanskelig å tørre å snakke ekspertene i mot, som forteller hvordan du skal gjøre ting. Det var kanskje litt ubehagelig der og da, men ikke i ettertid. Jeg og Krister fikk ordnet opp ganske raskt, forteller Hallgeir.

- Det er jo klart at dette er et alvorlig tema. De har feilet, og bare det å stå frem med det koster dem veldig mye. Det bygger seg jo også opp forventninger fra begge parter før første møte.

- Uansett hvor forberedt de er, så er det spesielt når man blir konfrontert med en faktiske gjelden, og hva de faktisk har sløst pengene på. Det blir et slags dobbelt-sjokk, legger Cecilie til.

LES OGSÅ: - Jeg blir helt sjokkert